Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zes oproepen traumahelikopter op één dag

Toegevoegd: 22-08-2016, 23.58 uur - Update: 23-08-2016, 00.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De traumahelikopters uit Rotterdam en Nijmegen zijn maandag samen in totaal voor zes verschillende incidenten opgeroepen. Dat zijn uitzonderlijk veel meldingen voor één dag.


Niet in alle gevallen kwam het traumateam ook daadwerkelijk ter plaatse. Dat gebeurde wel bij de eerste drie meldingen: een inzet bij 't Luitje in Zierikzee, één bij de Zandweg in Sirjansland en één aan het Tuindorp in Sint-Annaland.

De inzet in Sint-Annaland viel overigens samen met een melding aan de Stelhoekweg in Wemeldinge. Daar kwam de helikopter uiteindelijk niet meer ter plaatse. Ook bij een inzet even later in Oudelande kon de helikopter onderweg omkeren. Deze was opgeroepen nadat rond 22.30 uur in een woning aan de Doelstraat een man niet goed was geworden. Hiervoor werd overigens ook een first responderploeg van de brandweer opgeroepen.

De zesde alarmering was rond 22.45 uur voor een inzet bij de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Deze inzet viel samen met die van Oudelande (beeldverslag) en daarom werd ook voor deze melding de helikopter uit Nijmegen opgeroepen. Toen die werd geannuleerd werd de Rotterdamse helikopter alsnog opgepiept maar ook hier is de helikopter uiteindelijk toch niet meer ter plekke gekomen.

Zie ook:
Traumaheli twee keer ingezet op Schouwen  
Twee oproepen traumahelikopter tegelijk  


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
roos (23-8-2016 om 08:26)
is dit een nieuwe trend? dat kost een vermogen, alleen al om die heli op te laten stijgen!! een wat betere selectie en inschatting zou wel op zn plaats wezen. begrijp me niet verkeerd, als het echt nodig is moet hij komen!
Cookie-instellingen beheren