Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 301 km

Vloedgolf brengt badgasten in problemen

Toegevoegd: 23-08-2016, 20.38 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De vloedgolf van een passerend zeeschip heeft dinsdagavond bij Vlissingen diverse badgasten in problemen gebracht.


Het schip voer rond 18.45 uur de zee op. Strandwachten waarschuwden de mensen bij de branding maar desondanks werden veel badgasten verrast door het plotseling opkomende water.

De strandwacht heeft daarom verschillende kinderen uit het water moeten halen. Bij het redden van één van de kinderen verloor een strandwacht haar portofoon.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (29-8-2016 om 16:44)
Helemaal mee eens, Esther!! En Vlissinger...
Esther (24-8-2016 om 22:14)
Koptekst moet zijn: Betweterige badgasten brengen zichzelf én de strandwacht in de problemen.
Vlissinger (24-8-2016 om 15:59)
Nee @Schipper, het probleem zijn de mensen die menen dat waarschuwingen niet voor hun geldt en dat ze zelf wel uitmaken wat gevaarlijk is voor hun en hun kinderen. Dit zijn ook de lieden die denken dat de WS een binnenwatertje is en dus het besef niet hebben dat de WS een rivier is met gevaarlijke stromingen en beroepsvaart. En het is zoals Willem schrijft, het was een hekgolf een vloedgolf is iets heel anders.
Will (24-8-2016 om 10:55)
Heb dit al jaren geleden gemaild aan het Loodswezen, maar die loods geeft hier niks om. Er moet eerst iemand verdrinken. Burgermeester en Minister wordt eens wakker. En geef het Loodswezen een flinke boete en de rekening.
Gerrit Verknippe (24-8-2016 om 09:22)
Strandwachten waarschuwden de mensen bij de branding maar desondanks luisterden de badgasten gewoon niet daarom heeft de strandwacht verschillende kinderen uit het water moeten halen want dat is niet de verantwoordelijkheid van de ouders.
Willem (24-8-2016 om 09:03)
Dit soort golven worden "hekgolf" genoemd, een vloedgolf is iets heel anders.
Cookie-instellingen beheren