Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Gekantelde vrachtwagen versperd A58 ruim 6,5 uur

Toegevoegd: 04-10-2004, 18.55 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HEINKENSZAND - Een gekantelde vrachtwagen heeft vandaag ruim zes en een half uur lang een gedeelte van zowel de noord- als de zuidbaan van de A58 versperd.

Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder van de vrachtwagen rond tien over twaalf 's middags de macht over het stuur en belandde vervolgens in de vangrail van de middenberm. De vrachtwagen, geladen met ongeveer 23 ton bevroren boter, belandde daarbij deels op de noordbaan, deels op de zuidbaan. De bestuurder van de vrachtwagencombinatie raakte overigens niet gewond, wel werd voor de zekerheid een ambulance ingezet. In tegenstelling tot de eerste meldingen die binnenkwamen bij de GMZ kwam er ook niemand bekneld te zitten bij het incident.

Omdat in eerste instantie niet duidelijk waar het ongeval precies gebeurd was werden de tankautospuiten 4530, 4532 en het hulpverleningsvoertuig 4570 uit Middelburg rond tien over twaalf richting de A58 ter hoogte van Oost-Souburg gestuurd. Later wijzigde dit in de locatie nabij Heinkenszand. Aangezien de brandweerlieden uit 's-Heer Arendskerke en Goes op die locatie veel eerder ter plaatse zijn dan de collega's van het Stadsgewestelijke brandweerkorps werden ook de tankautospuiten 4739, 4740 en het Goesse hulpverleningsvoertuig 4770 richting de A58 gestuurd.

Voor de berging van de vrachtwagen werd onder andere gebruik gemaakt van een grote hijskraan en het speciale truckbergingsvoertuig van bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen. Rond kwart over vier startten de bergingswerkzaamheden, deze duurden voort tot ongeveer kwart voor zeven vanavond; toen werd de truck weer rechtop gezet. De truck zal vermoedelijk total loss verklaard worden, de exacte schade is echter nog niet bekend.

Vanwege het ongeval stonden er files aan beide zijden van de A58, het verkeer werd door politie en rijkswaterstaat over de overige beschikbare rijstroken geleidt, aan elke zijde van de middenberm was immers één rijbaan afgesloten.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren