Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Kinderen vinden wapens en munitie

Toegevoegd: 26-08-2016, 19.08 uur
De politie heeft de voorwerpen veiliggesteld.
De politie heeft de voorwerpen veiliggesteld.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - Op een strandje bij Sint Philipsland zijn vrijdagmiddag enkele wapens gevonden. Ook is munitie aangetroffen.


Spelende kinderen deden de vondst nabij de haven van het dorp toen zij in het zand aan het graven waren. De politie werd in kennis gesteld en na overleg met de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de politie de voorwerpen veiliggesteld en afgevoerd.

De wapens en munitie zouden zo'n 10 tot 15 jaar verstopt hebben gelegen. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen waar ze precies vandaan komen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (27-8-2016 om 05:10)
Zijn dat flaregun shells? Lijkt me iets geplands. Wellicht Gladio gerelateerd of de opvolger er van. Altijd leuk, speculeren ;-)
K (26-8-2016 om 19:46)
Deze wapens zijn 10-15 jaar geleden daar begraven zo 10 cm diep en niemand heeft ze in die tijd gevonden terwijl zand elke dag in beweging is en wegwaait? En hoe weet men zo exact dat die karabijn daar in die tijd is begraven? Het is wel een behoorlijke voorraad munitie.
Cookie-instellingen beheren