Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Jacht vast bij Aardbeieneiland Veerse Meer

Toegevoegd: 26-08-2016, 19.16 uur
De KNRM heeft het jacht losgetrokken.
De KNRM heeft het jacht losgetrokken.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Ter hoogte van het Aardbeieneiland in het Veerse Meer bij Arnemuiden is vrijdag aan het begin van de avond een zeilhacht vastgelopen.


Rond 17.20 uur werd alarm geslagen en werd de Veerse reddingboot ter plekke gestuurd. Het 12 meter lange jacht had volgens de KNRM een diepgang van zo'n 2 meter. Omdat het roer nauwelijks korter was dan de kiel werd besloten het jacht bewust schuin opzij los te trekken. "Zo was de kans op schade aan het roer bij het lostrekken minimaal", aldus de KNRM.

De opvarenden van het zeiljacht waren de Veerse redders dankbaar voor hun hulp en besloten ter plaatse donateur te worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren