Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Zwaargewonde op straat Middelburg

Toegevoegd: 27-08-2016, 08.48 uur - Update: 27-08-2016, 12.45 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Zandstraat in Middelburg is zaterdagochtend een zwaargewond persoon op straat aangetroffen.


Het slachtoffer, een 29-jarige Middelburger, werd rond 06.30 uur gevonden ter hoogte van het pand van de voormalige coffeeshop Roxy waarin nu een computerwinkel is gevestigd. Vrijwel direct werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Het slachtoffer heeft ter plekke een eerste behandeling gekregen en is vervolgens per ambulance naar de hulpdienstenopstelplaats langs de straat Schietbaan bij de N57 gebracht. Hier landde vervolgens de traumahelikopter om de patiënt verder te behandelen en uiteindelijk per helikopter af te voeren naar een ziekenhuis.

De politie zette kort na de vondst al de gehele Zandstraat af met linten. Hierna ging de politie ook de woning boven de computerzaak binnen. Er zijn diverse foto's gemaakt en ook zijn er sporen veiliggesteld. Er zijn technisch rechercheurs meer ter plekke geweest. Rond 08.10 uur kon de afzetting weer worden opgeheven.

Volgens de politie is het slachtoffer vermoedelijk uit een raam van de onderzochte woning gevallen. De politie onderzoekt echter nog wat er precies is gebeurd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jonathan (28-8-2016 om 00:37)
Beste Samantha, Kleine moeite om het zelf even op te zoeken, nu je toch op het net zit... Google; "waarom 2 ambulances" ;)
Corina Smit (27-8-2016 om 23:03)
@samantha In sommige gevallen is het noodzakelijk dat er in heel korte tijd veel (medische) handelingen verricht moeten worden. Hierbij valt te denken aan een reanimatie of een zeer ernstig ongeval, of omdat er meerdere slachtoffers zijn. Om de noodzakelijke handelingen zo snel en kundig mogelijk uit te kunnen voeren worden er soms twee ambulances gestuurd. Twee verpleegkundigen en twee chauffeurs voeren dan gezamenlijk de nodige handelingen uit. Het sturen van twee ambulances heeft dus niets te maken met defecte auto’s of apparatuur of het niet capabel zijn van het ambulancepersoneel.
Rob (27-8-2016 om 22:51)
Dat is niet "altijd" maar zéker in het geval van een hartinfarct/hartaanval komt er altijd een tweede ambu bij. Overigens is hier ook de traumaheli opgeroepen, dan weet je zeker dat het niet best is.
Jennifer (27-8-2016 om 16:43)
2 ambulances voor 1 persoon worden gebruikt voor ernstige gevallen. Bij een hartstilstand komen er 2 en dat heeft te maken met het reanimeren, en aangezien er maar 2 man op een ambulance zitten, is het logisch dat extra hulp welkom is.
samantha (27-8-2016 om 13:29)
Kan iemand mij uitleggen waarom er altijd 2 ambulances worden opgeroepen voor 1 persoon?