Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Vrouw in optimist komt haven niet meer in

Toegevoegd: 28-08-2016, 06.19 uur
Het bootje is door de KNRM op sleeptouw genomen.
Het bootje is door de KNRM op sleeptouw genomen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag even na 13.00 uur in actie gekomen om een vrouw te helpen die in de problemen was gekomen met haar optimist, een klein bootje.


De vrouw bevond zich net buiten de havenmonding maar kon vanwege de harde wind en het afgaande tij niet meer terug naar de haven komen. Gelukkig werden de redders, die niet wilden beginnen aan hun wekelijkse oefening, op tijd geattendeerd op het bootje.

Nadat de KNRM ter plekke was gegaan kon snel een sleepverbinding tot stand worden gebracht en zo kon de vrouw weer naar de haven worden gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (28-8-2016 om 16:26)
Hoe haal je het in je hoofd om met een optimist de Schelde op te gaan?
Freek Soldenecke (28-8-2016 om 10:45)
Waarom ook niet in een notendop een als gevaarlijke bekend staande rivier op als er onweer voorspeld is en al ? Ik wordt een beetje moedeloos van de aanhoudende reeks meldingen van vermoedelijk toeristen die zich als lemmingen in de zee storten, alsof het een pierenbadje is. Dat soort onverantwoordelijk stupide gedrag kan je geen gezond optimisme meer noemen ook niet omdat het nu maar net weer goed gaat. De KNRM moet het gebrek aan denkvermogen en eigen verantwoordelijkheid maar weer bijpassen want de verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid is toch een zaak van een ander of niet ?