Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Dode en gewonden grote brand zorgcentrum

Toegevoegd: 28-08-2016, 17.50 uur - Update: 29-08-2016, 00.04 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Bij een zeer grote brand in een zorgcentrum in Krabbendijke is één persoon om het leven gekomen. Vier anderen zijn gewond geraakt. Twee van hen zijn zwaargewond.
 
De brand woedde in een appartement op de tweede verdieping bij zorgcentrum Ter Weel aan de Willem Kosterlaan. Het vuur werd rond 16.25 uur ontdekt via het automatische brandmeldsysteem van het complex. De brand was binnen korte tijd volledig uitslaand.


Eén persoon overleed ter plekke. Vier gewonden werden uit het gebouw gehaald. Zij zijn met ambulances naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn twee van hen zwaargewond geraakt. De vier zouden allemaal rook hebben ingeademd.

Uitgebreid videoverslag:


Het pand is geheel ontruimd. Bewoners worden opgevangen in het restaurant van Ter Weel. Eén appartement is geheel uitgebrand. Een aantal andere kamers is op dit moment onbewoonbaar. "Er wordt nu gekeken waar de bewoners vannacht kunnen worden ondergebracht", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Er zijn onder meer vijf blusvoertuigen en een ladderwagen opgeroepen. Er kwamen ook diverse ambulances ter plaatse. Een deel hiervan kwam uit Noord-Brabant. Verder werd de Rotterdamse traumahelikopter ingezet. 

Bekijk alle alarmeringen van deze brand op P2000Zeeland.nl.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marietje21 (28-8-2016 om 22:20)
Verschrikkelijk.....heel veel sterkte voor bewoners en familie. Natuurlijk ook voor de verzorgende, is verschrikkelijk om dit mee te moeten maken
s. (28-8-2016 om 19:30)
Triest. Iedereen veel sterkte
Cookie-instellingen beheren