Weerbericht:
Perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Deel bewoners zorgcentrum moet elders slapen

Toegevoegd: 28-08-2016, 19.48 uur - Update: 29-08-2016, 00.04 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Een deel van de bewoners van het zorgcentrum waar vandaag een zeer grote brand woedde zal de nacht elders moeten doorbrengen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Het gaat volgens een woordvoerder om de in totaal zeker 29 bewoners van 27 appartementen. Voor deze personen wordt vervangende woonruimte gezocht. Ter Weel en de gemeente Reimerswaal zijn samen met de GHOR druk doende opvang voor de bewoners te regelen. Inmiddels is bekend dat drie bewoners met liggend vervoer en 11 personen met zittend vervoer naar een Ter Weel instelling in Goes worden vervoerd.

Rook
De brandweer doet nog aanvullend onderzoek in een aantal appartementen of daar ook rook is geweest. "In alle appartementen waar rook is geweest doet het RIVM onderzoek op aldehyden en bepaalt of de ruimte veilig genoeg is om in te verblijven. Mogelijk moeten nog meer mensen elders overnachten dan aanvankelijk werd gedacht", aldus de Veiligheidsregio. Er blijven vier ambulances stand-by voor eventueel vervoer naar een andere instelling.

Bij de brand kwam één persoon om het leven. Vier anderen raakten gewond. Twee van hen zijn zwaargewond. Het is nog niet bekend of het gaat om bewoners. Inmiddels is wel duidelijk dat de brand heeft gewoed in twee appartementen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De technische recherche is inmiddels ter plekke om sporenonderzoek te doen. Stichting Salvage is opgeroepen voor ondersteuning bij afhandeling van de schade.

Bij de bestrijding van deze brand en de evacuatie zijn in totaal 60 brandweermensen ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren