Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand Antwerpen, geen gevaar voor Zeeland

Toegevoegd: 06-06-2006, 11.53 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ANTWERPEN - In Antwerpen woedt een grote uitslaande bedrijfsbrand. Bij de brand komt veel rook vrij maar vooralsnog waait de rook niet in de richting van Zeeland.

Rond kwart over tien dinsdagochtend brak brand uit in de Total raffinaderij in de haven van de Belgische stad. De brandweer heeft de gemeentelijke rampenfase afgekondigd. Dit houdt in dat de gemeente en de burgemeester direct betrokken worden bij de hulpverlening.

De brand zorgt voor een grote rookpluim die in de verre omgeving te zien is. Of de rook schadelijk is, is nog niet bekend. Omwonenden is gevraagd de ramen en deuren gesloten te houden. De rook waait vooralsnog niet in de richting van Zeeland.

Zevenhonderd mensen die zich in de omgeving van de brand bevonden zijn geëvacueerd. Volgens de Belgische autoriteiten zijn in totaal ongeveer vier mensen gewond geraakt.

De brand wordt bestreden door de korpsen van Antwerpen, Beveren en Brasschaat. Inmiddels zijn ook twee blusboten ter plaatse. Het Snel Interventie Team (SIT), vergelijkbaar met de Nederlandse SIGMA heeft een vooralarm gekregen.

Meer informatie volgt nog.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren