Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
Geen files

Oorzaak fatale brand zorgcentrum bekend

Toegevoegd: 30-08-2016, 16.20 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - De fatale brand in het zorgcentrum in Krabbendijke van afgelopen zondag is veroorzaakt door een storing in een stekkerblok. Dat zegt de politie na uitgebreid onderzoek.


De technische recherche deed na de brand samen met brandonderzoekers van de Veiligheidsregio Zeeland uitgebreid onderzoek in de kamer waar de brand woedde. Het politie-onderzoek is inmiddels afgerond. "De oorzaak ligt in een storing in een stekkerblok", aldus een politiewoordvoerder.

Bij de zeer grote brand in verzorgingshuis Nieulande, onderdeel van zorggroep Ter Weel, raakten vier mensen gewond. Eén 96-jarige bewoner overleed ter plekke. Eén van de gewonden, een 92-jarige bewoner, overleed echter later alsnog in het ziekenhuis. Volgens de politie ligt één van de gewonden nu nog in het ziekenhuis.

Het merendeel van de bewoners die niet direct terugkonden naar hun appartementen is weer terug in Nieulande. "Naar verwachting komen aan het einde van de week nog 2 bewoners, die momenteel verblijven in Abbekindershof in Goes, terug naar Nieulande. De 3 bewoners die momenteel in Randhof in Goes verblijven, blijven daar vooralsnog", aldus een woordvoerder van Ter Weel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anno (31-8-2016 om 20:36)
Kim, Hou aub even je commentaar voor je!! Het is allemaal al erg genoeg!! Sterkte voor iedereen die erbij betrokken was. Families van de overledenen gecondoleerd, en sterkte in deze moeilijke tijd.
kim (30-8-2016 om 21:42)
Ik hoop voor het tehuis dat ze de stekkerdoos gekeurd hebben en aantoonbaar is anders hebben ze een probleem. Waren de medewerkers snel bij de brand opgeroepen? En waren ze BHV opgeleid? Sterkte nabestaande vsn!
Cookie-instellingen beheren