Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Herdenkingsplek ingericht in Krabbendijke

Toegevoegd: 31-08-2016, 14.16 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - In het zorgcentrum van Ter Weel in Krabbendijke is een herdenkingsplek ingericht voor de drie bewoners die zijn overleden als gevolg van de grote brand afgelopen zondag.


De herdenkingsplek is voor iedereen toegankelijk en sinds vanmiddag 14.00 uur open. Bij de herdenkingsplek ligt ook een condoleanceboek waarin mensen een schriftelijke condoleance achter kunnen laten. Vrijdagmiddag wordt om 15.30 uur in het restaurant van het zorgcentrum ook een speciale dienst gehouden. Deze wordt georganiseerd door zorggroep Ter Weel en hieraan werken ook de kerkelijke gemeenten van Krabbendijke mee.

Tijdens deze gezamenlijke dienst, die voorgegaan wordt door ds. Henk Catsburg, geestelijk verzorger van Zorggroep Ter Weel, wordt stilgestaan bij de tragische gebeurtenis in verzorgingshuis Nieulande. "Iedereen die de behoefte heeft daarbij aanwezig te zijn is welkom", zo laat de gemeente Reimerswaal op haar website weten.

Bij de brand zondagmiddag overleed een 96-jarige man ter plekke. Later overleed een 92-jarige vrouw en vannacht bezweek een 101-jarige vrouw aan de gevolgen van de brand. Na de brand werden de bewoners geëvacueerd. Een deel kon vrij snel terug naar hun appartementen, een ander deel moest de nacht elders onderbrengen.

"Naar verwachting komen aan het einde van de week nog 2 bewoners, die momenteel verblijven in Abbekindershof in Goes, terug naar Nieulande. De 3 bewoners die momenteel in Randhof in Goes verblijven, blijven daar vooralsnog", zo zegt de gemeente.

Zorggroep Ter Weel heeft laten weten dat het managementteam en enkele medewerkers van de zorggroep aanwezig zullen zijn bij de uitvaarten van de drie slachtoffers.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren