Weerbericht:
Vrij veel bewolking, vooral in het westen ook zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Grote schade na brand in woon/winkelpand Hansweert

Toegevoegd: 04-10-2004, 20.17 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
HANSWEERT - Bij een brand in de Nieuwstraat in Hansweert zijn vanmorgen een leegstaand winkelpand en een daarboven gelegen woning gedeeltelijk uitgebrand.


De brand brak rond tien voor elf uur vanochtend uit. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een televisie. Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen in het pand aanwezig. De brandweer kon een kat die in het brandende pand aanwezig was gelukkig nog net op tijd redden.

De brand breidde zich snel uit en woedde al snel tussen de plafonds op de bovenverdieping, alwaar de woning was gevestigd. Omdat de brandweer lange tijd niet wist waar de brandhaard zich precies bevond werd besloten op te schalen naar grote brand. Om de brand te blussen moest een gedeelte van het plafond gesloopt worden. De brand is vervolgens met meerdere stralen hoge druk afgeblust.

De GMZ schaalde meteen op naar middelbrand en dus werden de tankautospuiten 4742 en de 4734 direct richting de brand gedirigeerd. Al snel werd ook de ladderwagen 4750 uit Goes gealarmeerd ter assistentie. Rond tien over elf gaf de brandweer het sein "grote brand" en dus weren ook de tankautospuit 4739 en de verbindings-/commandowagen 4293 ingezet. Bij de brand werden ook de OVD 4795 en de ambulance 7305 van de ambulancepost in Goes ingezet.

Een uur na het uitbreken van de brand gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Rond kwart over twee konden de laatste brandweerlieden hun spullen inpakken. Bij de brand is flinke schade ontstaan. Deze loopt vermoedelijk in de duizenden euro's. Om het pand te betreden moest de brandweer overigens het pand forceren.

Normaal gesproken behoort Hansweert overigens tot het inzetgebied van het brandweerkorps in Kruiningen maar aangezien de tankautospuit en de dienstbus van dit korps al waren ingezet gingen de brandweerkorpsen van Kapelle en 's-Gravenpolder als eersten naar de melding.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren