Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Vier mannen aangehouden in zwembad

Toegevoegd: 02-09-2016, 14.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Donderdagavond zijn vier jonge mannen aangehouden in een zwembad aan de Zwembadweg in Goes voor openlijke geweldpleging en belediging.


Een van de verdachten is samen met andere willekeurige jongeren aan het stoeien rondom een speeltoestel in het water. Daarbij worden over en weer zwemmers in het water geduwd. Op een gegeven moment pakt de verdachte zonder aanleiding een 14-jarige zwemmer in zijn nek vast en duwt deze enige tijd onder water.

Als een badmeester hiervoor een waarschuwing geeft, stapt de verdachte uit het water en gedraagt zich tegenover hem verbaal erg agressief. Ook slaat hij de badmeester enkele malen met de vuist op de borst. Vervolgens is de ruziezoeker door medewerkers van het zwembad naar de kleedruimtes begeleid. Daar blijft hij amok maken en slaat nog een medewerker in zijn gezicht.

Intussen bemoeien nog drie andere jongens zich met het incident. Onduidelijk is of zij proberen hun maat tot de orde te roepen of zich juist tegen de gealarmeerde agenten keren. Wel is duidelijk dat drie van hen een flinke hoeveelheid alcohol hebben gedronken. Alle verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

Het gaat om vier jongens tussen de 19 en 22 jaar uit Terneuzen en omgeving. Drie van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten. Hen wordt niets ten laste gelegd. De hoofdverdachte zit nog vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (2-9-2016 om 23:27)
@mar, Mee eens, dan drink je je biertje thuis maar. Feit is echter dat het een sportpunt is. Er zijn dus ook allerlei andere sportverenigingen die hier hun hobby bezigen...
J. Mulder (2-9-2016 om 20:48)
@ mar Je kan natuurlijk ook alcohol voor het zwemmen nuttigen. Of denk je dat ze zich klem hebben gezopen in een zwembad? Ze zijn wel gek.
mar (2-9-2016 om 15:26)
In een zwembad dan maar geen alcohol verkopen. Dan gebeuren zulke dingen ook minder. Teveel alcohol brengt dit gedrag mee en is nog gevaarlijk ook. Men kan verdrinken.