Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, langs de westkust enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Tweede paraglider neergestort Zoutelande

Toegevoegd: 03-09-2016, 15.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZOUTELANDE - In de duinen van Zoutelande is zaterdagmiddag opnieuw een paraglider gecrasht. Aan het einde van de ochtend crashte op dezelfde locatie ook al een paraglider.


De tweede melding kwam binnen rond 13.20 uur. De brandweer, ambulances, traumahelikopter en KNRM rukten weer uit om hulp te verlenen. Omdat het slachtoffer in de duinen lag was het nog een hele klus om deze naar boven te krijgen.

De brandweer heeft de paraglider vanaf de plaats in de duinen waar hij is neergekomen naar de weg bovenop het duin overgebracht. Daar is het slachtoffer behandeld in een ambulance en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde traumahelikopter is niet meer ingezet.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad van oorschot (5-9-2016 om 18:25)
het is ook al eens ge beurt dat ze op de meerpaal op een caravan zijn ge land en het kont voor dat dan da wind weg valt en zelf al in de de bomen en dan moeten de hulp diensten komen en af gelopen zaterdag waren het er twee achter elkaar
Bert (4-9-2016 om 16:45)
Volgende keer toch maar de jetpack
Rick (4-9-2016 om 15:45)
Beste Kees (en Vlissinger), Lekencommentaar! Op Zoutelande heb je niets te maken met thermiek. Je vliegt hier op de hellingstijgwind die vanuit zee tegen het duin omhoog waait. En zoals Wouter zegt: bij plotseling wegvallen van de wind houd je gewoon je vliegsnelheid en vlieg je rustig naar beneden. Vliegen aan de lijzijde van een berg of duin is riskant vanwege de rotor (werveling) die over de top heen ontstaat, waardoor je de controle kunt verliezen. Zwartkijker: de eenzijdige auto ongevallen van de laatste jaren zullen de gemeenschap waarschijnlijk meer geld kosten, en die worden vaak veroorzaakt door dom multitaskgedrag, maar zodra het op vliegen aankomt raakt men geïrriteerd, terwijl piloten wel goed voorbereid te werk gaan.
corrie (4-9-2016 om 13:13)
Waarom niet stoppen met die sport en zeker op deze dag wanneer er al een ongeluk mee is gebeurt.
P (4-9-2016 om 11:21)
Misschien een hint om je spulletjes te pakken en dit lekker ergens te doen waar je niet op mensen en huizen kan storten en hun lastig kan vallen met jou oh zo stoere hobby/sport.
Ron (4-9-2016 om 07:04)
Elk jaar vinden er ongelukken plaats aldaar. Denk dat er gewoon te onervaren mensen vliegen met soms te harde wind. Wordt het niet eens tijd dat dit door de politiek aan de kaak wordt gesteld? Behalve de lichamelijke letsels kost dit de hulpdiensten ook veel tijd en geld.