Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man schiet voor de lol noodsignaal af

Toegevoegd: 04-09-2016, 15.54 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Zaterdagavond is tegen een 38-jarige Terneuzenaar in de Azaleastraat in zijn woonplaats proces-verbaal opgemaakt voor het ongeoorloofd afschieten van een noodsignaal.


Als bikers rond 21.30 uur een noodsignaal boven de bloemenbuurt zien vliegen, gaan deze op zoek naar de bron. In de Azaleastraat ontdekken zij de verdachte met een handfakkel in zijn hand. In eerste instantie ontkent de man dat hij het noodsignaal heeft afgeschoten. Echter als uit zijn auto een lege huls en nog een handsignaal worden gevist, kan de man niet anders dan bekennen. Hij vertelt dat hij de spullen op internet heeft gekocht om deze voor de lol af te steken.

De agenten waarschuwen dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden en mogelijk ook hulpverleningsdiensten gaan zoeken naar een schip in nood. Tot dat moment vat de Terneuzenaar de zaak nogal luchtig op.

Terwijl de man wordt nagetrokken horen de agenten van de meldkamer dat zij zojuist van iemand een melding hebben gekregen dat deze een noodsignaal heeft zien vliegen. Hiervan is direct de Kustwacht op de hoogte is gesteld. Gelijk wordt de verdachte hiermee met zijn neus op de feiten gedrukt. Dit akkefietje levert hem niet alleen een proces-verbaal op. Hij mag meteen ook nog een openstaande boete van 484 euro betalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (7-9-2016 om 12:43)
Als ik nu een wensballon de lucht inlaat, krijg ik dan ook een dezelfde boete? Deze kleurt namelijk ook een fel rood licht en bereikt een hoogte van enkele honderden meters! Bovendien was er nog niet zo lang geleden in de villa wijk Othene een idioot die met een antiek raketwerper een gat in het dak schoot, gaat dat niet een brug verder?!
Franky (6-9-2016 om 13:52)
38 jaar en dan nog als een klein kind met "vuurwerk" spelen.... Een noodsignaal afvuren in een havenstad voor de lol is wel het domste wat je kunt doen. Enig idee wat het kost? Reddingsbrigade, kustwacht en zelfs beroepsvaart komt / kan in actie komen met alle financiƫle gevolgen. Hoop dat de prent een dure is.
A.H. (5-9-2016 om 21:05)
@Cerebrus: Het niet kunnen inzien van gevolgen van het eigen handelen rechtvaardigen een onder toezichtstelling. Echter indien de verdachte bij gezond verstand is lijkt mij een strafrechtelijke afhandeling meer op zijn plaats. @Clara; Een fijn plan; ik ben voor! Een beetje meer begrip voor de maatschappelijk betekenis van het eigen handelen is in algemene zin zeer op zijn plaats. Daar van uitgaande is het gevoeliger straffen door justitie ook veel beter te begrijpen en te rechtvaardigen: Het laat zien dat de staat uitgaat van het gezonde verstand in plaats van allerlei gepamper; dat een intrinsieke motivator is voor allerhande rand debielen gedrag; een diskwalificatie dus van de mens in het algemeen.
k (5-9-2016 om 18:04)
ag terneuzen zit vol met zulke figuren zeker in de drie wijken die met een b beginnen schijt aan alles en iedereen het valt me mee dat de politie hem er op aangesproken heeft, vaak lopen ze liever een blokje rond of doen of er niks aan de hand is
lol (5-9-2016 om 02:13)
idioot schiet noodsignaal af om boete van 484 te ontvangen! wat een sukkeltjes zijn dat toch in terneuzen
Vlissinger (5-9-2016 om 00:43)
Die leugens laten weer zien wat voor een gek het is. Eerst ontkennen en als hij er niet mee wegkomt braaf toegeven en zogenaamd heel veel spijt hebben? Deze hersenloze acteerkneuzen mogen van mij hard aangepakt worden. Komen er te vaak mee weg. Fijn dat deze gek nu eens een dikke boete krijgt. En ja, die openstaande boete verrast natuurlijk niemand meer.
Cookie-instellingen beheren