Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 42 km

Woningbrand Sarazijnstraat Vlissingen

Toegevoegd: 08-09-2016, 13.06 uur - Update: 08-09-2016, 13.19 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een woning aan de Sarazijnstraat in Vlissingen is donderdag aan het einde van de ochtend brand uitgebroken. Er is niemand gewond geraakt.


De brand werd rond 11.50 uur ontdekt. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand in de keuken van de woning. Al snel werd gemeld dat er niemand meer in het pand aanwezig was. Personen in omliggende panden werden door de politie uit voorzorg naar buiten gehaald.

Na uitgebreid onderzoek naar eventuele andere brandhaarden kon rond 13.00 uur het sein 'brand meester' worden gegeven. De brandweer heeft na het blussen van de brand een grondige controle gedaan. Dit gebeurde onder andere met een warmtebeeldcamera.

"Een grondige controle is noodzakelijk bij dergelijke oudere panden omdat balken soms doorlopen naar naastgelegen ruimten. Voorkomen moet worden dat de brand na enige tijd opnieuw oplaait. Vandaar dat het even duurde voordat na het sein 'brand onder controle' het sein 'brand meester' kon worden gegeven", aldus de Veiligheidsregio Zeeland.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren