Weerbericht:
Rustig en vrij zonnig najaarsweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak voor schietpartij Terneuzen

Toegevoegd: 08-09-2016, 14.06 uur
Het onderzoek naar de schietpartij in december 2014.
Het onderzoek naar de schietpartij in december 2014.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geen celstraffen van 13 en 16 jaar maar vrijspraak. Twee mannen uit Terneuzen van 38 en 26 jaar oud zijn vandaag door de rechtbank vrijgesproken van poging tot moord op een man half december 2014 in hun woonplaats.


Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren de verdachten, mannen van 25 en 38 jaar oud, verantwoordelijk voor het afvuren van kogels waardoor het slachtoffer van de schietpartij een dwarslaesie opliep. De 25-jarige verdachte hoorde 13 jaar cel eisen. De 38-jarige verdachte, tegen wie 16 jaar werd geëist, zou bij een eerder incident het slachtoffer al in de nek hebben gestoken. Zijn strafeis viel hierdoor hoger uit.

Dat de rechtbank nu tot vrijspraak is gekomen komt volgens een woordvoerder omdat er onvoldoende bewijs is dat de mannen ook daadwerkelijk achter de schietpartij zaten. Het slachtoffer werd op de bewuste decemberdag opgewacht door twee mannen. Zij schoten hem meerdere malen in de rug. In zijn verklaringen gaf hij aan dat hij de twee verdachten had herkend als de daders.

“In het dossier wordt deze verklaring echter niet ondersteund door aanvullend bewijs. Er is geen forensisch bewijs dat de verdachten aanwijst als de schutters: DNA-onderzoek leverde niets op. Ook de verklaringen van getuigen en de WhatsApp-berichten van de verdachten in de periode van de schietpartij bevatten onvoldoende aanwijzingen voor hun betrokkenheid. Vandaar dat de rechtbank niet meegaat in de eis van de officier van justitie”, aldus de woordvoerder.

De verdachten worden wel veroordeeld voor verboden wapenbezit en poging tot doodslag bij een eerder incident. De 38-jarige verdachte was op 30 november 2014 namelijk betrokken bij een steekpartij in het uitgaansgebied van Terneuzen. Hij krijgt hiervoor anderhalf jaar gevangenisstraf. De 26-jarige medeverdachte moet voor een half jaar de cel in omdat in februari 2015 een verboden vuurwapen in zijn woning werd aangetroffen.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kansloos rechtssysteem (9-9-2016 om 10:04)
Van Gelder wordt de olympische spelen uit gehaald door het drinken van een biertje. In Terneuzen wordt je gewoon vrij gesproken wanneer je gericht op iemand schiet. Wat een prachtig rechtssysteem hebben we toch in Nederland.
pdek (8-9-2016 om 20:52)
Niks vete tussen 2 groepen....rechtspraak is hier de schuldige....vinden ze het gek als je voor eigen rechter gaat spelen.....
Mark (8-9-2016 om 20:02)
Idioten die worden gegarandeed afgeschoten 100% Meloten . Verkrachters krijgen 3 Maanden Moordenaars krijgen vrijspraak.Idioten
Joop (8-9-2016 om 18:19)
Onvoorstelbaar dit bericht! Het is niet te bevatten. Men kan dus schieten en neersteken, ongeacht iemand je herkent of niet.. Je mag vrolijk door met je leven en het slachtoffer heeft levenslang.. Gooi nog maar meer gevangenissen dicht! Snap nu wel waarom de noodsituatie is uitgeroepen in Terneuzen en er meer politie rond loopt. Deze uitspraak zal vast een staart krijgen...
A (8-9-2016 om 17:03)
Ongelooflijk dit ... dus verboden wapenbezit en steken kring je meer dan iemand zn hele leven vergallen. Ronduit belachlijk en diep triest
J (8-9-2016 om 15:43)
Ongelooflijk.....diepe zucht
Cookie-instellingen beheren