Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Preventief fouilleren in Terneuzen

Toegevoegd: 08-09-2016, 14.52 uur - Update: 08-09-2016, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen heeft de kern Terneuzen vanmiddag aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie hier preventief kan fouilleren. Inmiddels is in Terneuzen al zichtbaar extra politie op de been.


Volgens de gemeente heeft de burgemeester zijn besluit genomen omdat de rechtbank vandaag uitspraak heeft gedaan in de strafzaak over de schietpartij in het najaar 2014 in Terneuzen. "Het veiligheidsrisicogebied wordt aangewezen op grond van door de politie aangeleverde informatie", zo zegt de gemeente. In het gemeentelijke besluit is te lezen dat bij de politie informatie is gedeeld die er op duidt dat er een gegronde vrees bestaat dat de openbare orde in de kern Terneuzen door de aanwezigheid van wapens kan worden verstoord.

Binnen het aangewezen gebied kan iedereen worden gefouilleerd en mogen ook vervoersmiddelen en bagage worden onderzocht op de aanwezigheid van wapens", zo licht de gemeente toe. Volgens de gemeente gaat het om een spoedeisende maatregel en kan deze voor maximaal 12 uur worden opgelegd. "Daarom geldt het besluit van 13.00 uur vandaag tot 01.00 uur vannacht", zo legt de gemeente uit. De burgemeester kan de maatregel indien nodig verlengen als informatie van politie en justitie hier aanleiding voor geeft.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwtje (8-9-2016 om 18:41)
Als de namen bij de gemeente en politie bekent zijn waarom worden deze mensen dan uberhaupt niet gewoon goed in de gaten gehouden? Mensen moeten nu rekening houden met de preventieve acties als ze naar buiten gaan. En alles dubbel checken voor het geval dat. Dit gaat helemaal nergens meer over tegenwoordig. Preventief fouilleren, risico zones en all die onzin. Waar gaat het toch naar toe met ons "ooit" zo mooie nederland?
zeeuwse vlegel (8-9-2016 om 17:51)
heel verstandig ook om het dan ook vooral te publiceren nu weten ze wanneer ze hun wapens thuis moeten laten. zoiets doe je onaangekondigd. ik vind het ver gaan want iemand met een spijkerbroek leren jas met capuchon over zijn hoofd word gelijk gefouilleerd ondanks de regen op dat moment. ik ben het met terneuzenaar eens, een avondklok instellen o.i.d
Terneuzenaar (8-9-2016 om 15:32)
Ik zag een agent zojuist een boete uitschrijven wegens het los lopen van een hond ja, chapeau! Zou een gebiedsverbod voor het rivaliserende tuig geen betere optie zijn? Schrijf ze uit de Gemeente Terneuzen, een enkeltje Curaçao en de burger kan veilig zijn dagelijkse dingen doen. Ik neem zo'n bericht als deze hoog op, maar gezien de feiten, dat men als lafaards pistolen toepassen, weet de burgemeester ook dat deze toeslaan als de avond valt. Optie 2 is een avondklok, leven in een oorlogsgebied is er naar handelen ook. Preventief fouilleren heeft hierbij geen nut, enkel onrust zaaien.
Cookie-instellingen beheren