Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Preventief fouilleren in Terneuzen

Toegevoegd: 08-09-2016, 14.52 uur - Update: 08-09-2016, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen heeft de kern Terneuzen vanmiddag aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie hier preventief kan fouilleren. Inmiddels is in Terneuzen al zichtbaar extra politie op de been.


Volgens de gemeente heeft de burgemeester zijn besluit genomen omdat de rechtbank vandaag uitspraak heeft gedaan in de strafzaak over de schietpartij in het najaar 2014 in Terneuzen. "Het veiligheidsrisicogebied wordt aangewezen op grond van door de politie aangeleverde informatie", zo zegt de gemeente. In het gemeentelijke besluit is te lezen dat bij de politie informatie is gedeeld die er op duidt dat er een gegronde vrees bestaat dat de openbare orde in de kern Terneuzen door de aanwezigheid van wapens kan worden verstoord.

Binnen het aangewezen gebied kan iedereen worden gefouilleerd en mogen ook vervoersmiddelen en bagage worden onderzocht op de aanwezigheid van wapens", zo licht de gemeente toe. Volgens de gemeente gaat het om een spoedeisende maatregel en kan deze voor maximaal 12 uur worden opgelegd. "Daarom geldt het besluit van 13.00 uur vandaag tot 01.00 uur vannacht", zo legt de gemeente uit. De burgemeester kan de maatregel indien nodig verlengen als informatie van politie en justitie hier aanleiding voor geeft.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Simpel (9-9-2016 om 20:07)
Pak alle "bekenden" en medeverdachten opnieuw op, zet ze buiten Terneuzen op een afgelegen terrein en geef beide partijen heel veel wapens. Laat ze elkaar overhoop schieten, we zullen ze niet missen. Deze lui hebben nog nooit een positieve bijdrage aan Nederland geleverd.
A (9-9-2016 om 17:22)
@karel klaag ... politie enkel uitvoeren , ze voeren helemaal niks uit .. als ze wat uit zouden voeren zou t een stuk veiliger zijn . Enigste wat ze doen is rondjes rijden , bekeuren en vooral te laat komen als er wat ernstigs is .
karel klaag (9-9-2016 om 10:51)
Gelukkig staan ook hier weer de beste stuurlui aan wal. Als iedereen gewoon wat beter en verstandiger deed stemmen hadden we nooit zoveel in hoeven leveren op veiligheid. Maar het is vanachter een PC makkelijk klagen, terwijl niemand zelf denkt van goh, laten we een buurtpreventie oid instellen. Nee, klagen en janken, dat is t enige. Blij dat ik voor deze burgers dagelijks risico loop op straat, blij dat deze burgers volledig achter mij staan. Blij dat deze burgers precies weten dat agenten niet zelf het beleid bepalen maar slechts uitvoerend zijn. Bah!
Rick Roll (9-9-2016 om 10:18)
Humor. Eerst maakt Lonink de straatcriminaliteit veel erger door CheckPoint te sluiten, en vervolgens houdt hij heel Terneuzen in een wurggreep om ons zogenaamd te 'beschermen'. De beste bescherming is Lonink zsm weg te stemmen.
A (8-9-2016 om 22:37)
Vanmiddag ja .. toen was er overal politie .. vanavond al niet meer .. al overwerkt van die paar uurtjes ? Komen pas in aktie als t te laat is . Heb er geen woorden voor !!!!!
Hadrian (8-9-2016 om 21:38)
Vreemd is het diezelfde burgemeester niet die enkele maanden geleden beweerde dat er niets aan de hand was en we allemaal lekker moesten gaan slapen.....
Cookie-instellingen beheren