Weerbericht:
Af en toe regen, in de avond meest droog. Woensdag buien en veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Terneuzen langer veiligheidsrisicogebied

Toegevoegd: 09-09-2016, 08.27 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De kern Terneuzen blijft nog tot zeker 9 oktober een veiligheidsrisicogebied. Terneuzen werd donderdag door burgemeester Jan Lonink als zodanig bestempeld nadat uitspraak was gedaan in de rechtszaak rond een schietpartij in december 2014 in de stad.


Lonink stelde donderdag rond 13.00 uur een spoedmaatregel in. 's Avonds werd besloten deze te verlengen tot 9 oktober om 01.00 uur. Dit is gebeurd na nieuw overleg met politie en justitie. Het instellen van een veiligheidsrisicogebied geeft de politie onder meer de gelegenheid om preventief te fouilleren. "Binnen het gebied kan iedereen worden gefouilleerd en mogen ook vervoersmiddelen en bagage worden onderzocht op de aanwezigheid van wapens", zo legt de gemeente uit.

De aanwijzing tot veiligheidsrisicogebied is in Terneuzen de laatste jaren meerdere malen gedaan. De burgemeester kan de maatregel indien nodig verlengen op basis van informatie van politie en justitie.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M (9-9-2016 om 11:54)
Ik kan er niets aan doen maar is het niet ALTIJD normaal dat politie mag onderzoeken, fouilleren enz?? Moeten we daar nu ook al toestemming voor vragen? Zo blijven de criminelen ongestraft rondlopen (is precies wat er nu gebeurt). Als we zo nog even doorgaan kunnen we de politie en alles wel afschaffen, het lijkt me trouwens behoorlijk zuur voor de mensen van de politie die hier veel tijd en inzet in hebben zitten. Voor de zoveelste keer vrijspraak...
Tati (9-9-2016 om 09:43)
Tot 9 Oktober?? Dus een maand lang?? Typefoutje mag ik hopen....Anders zou het toch wel een erg hysterische reactie zijn van Dhr. Lonink,,,
Cookie-instellingen beheren