Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, toenemende wind. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Camper botst tegen kerende vrachtwagen

Toegevoegd: 09-09-2016, 12.37 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een camper is vrijdagochtend in Vlissingen in botsing gekomen met een kerende vrachtwagencombinatie.


Het ongeluk gebeurde rond 11.35 uur bij de kruising van de Sloeweg (N288) met de Weyevlietweg. De vrachtwagen had een Pools kenteken, de camper werd bestuurd door een Nederlander. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen raakte gewond.

De botsing zorgde voor veel oponthoud. De Sloeweg moest namelijk worden afgesloten tussen de Nieuwe Vlissingseweg en de Weyevlietweg. Verkeer dat via de A58 over de Sloebrug kwam werd richting de Nieuwe Vlissingseweg gestuurd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (10-9-2016 om 17:59)
Als de vrachtwagen naar rechts gaat en dan de uitvoegstrook pakt en grotendeels de wegmarkeringen kan de camper denken dat hij de bocht naar rechts ruim neemt, en de camper logischerwijs links ervoorbij gaat en dan slaat de vrachtwagen opeens naar links. De vrachtwagen had gewoon het verkeer achter hem moeten laten stoppen om zijn draai te kunnen maken die hij makkelijk had gehaalt aangezien het richting de brug een tweebaans is en dan was er niks aan de hand maar de weg af over de markeringen ruim de bocht zodat hij vaart blijft houden, is uiteindelijk gewoon amateuristisch gedrag, de camper valt echt niks te verwijten in dit.
jaapverkeer (10-9-2016 om 12:00)
Onze buitenlandse gasten die vrachtwagenchauffeur zijn halen de meest idiote toeren uit, Dit keer met vooral blikschade maar ik weet ook van acties van kerende vrachtwagens met doden tot gevolg. o.a in de nacht op de N57 toen dat nog wat makkelijker kon dan nu. Met het steeds meer gaan rijden van buitenlandse trucks zal dit nog wel wat vaker voorkomen. Sinds wanneer mag je trouwens met een vrachtwagen keren als er een camper "met grote haast"aan komt?
A.H. (10-9-2016 om 09:24)
@datdanweerwel: Ik heb het niet over de schuldvraag. En ja ik heb decennia ervaring met het besturen van vrachtwagens; En van daar uit reageer ik ook; als die chauffeur had geweten dat die rotonde er is, dan was hij daar naar toe gereden en was hem deze ellende bespaard gebleven, hetgeen ook geldt voor de bestuurder van de camper. En ja: Allemaal beter opletten en elkaar eens wat (tijd -, zou ik er aan toe voegen) en ruimte geven; helemaal mee eens.
datdanweerwel (9-9-2016 om 21:09)
Zo onze Raggie weet het weer eens beter, Om te keren met zo'n combinatie heb je ruimte nodig dus ga je naar rechts om dan de bocht naar links te maken, keertje komen proberen knul? Dat het niet handig is en even door te rijden naar de rotonde...helemaal gelijk. Maar ook evdn kijken naar de foto die achter de combinatie is gemaakt, de vrachtwagen was al behoirlijk gedraaid en dan komt de camper met grote haast eraan, die camper moet dat al gezien hebben want het ging al niet zo snel omdat de poolse chauffeur al aan het zoeken was...... Allemaal beter opletten en elkaar eens wat ruimte geven
A.H. (9-9-2016 om 18:22)
Ja, het is lastig; als je met zo'n ding het pad kwijt raakt; je kunt het niet overal keren, dus ja dan neem je elke gelegenheid te baat. Triest voor beide partijen is wel dat er zo'n vierhonderd meter verderop een rotonde ligt; als die Poolse chauffeur dat had geweten....had het niet hoeven te gebeuren. @Vliegende non: Ook de buitenlandse chauffeur dient 35 uren cursus te volgen iedere 5 (of nog 7) jaar; Code 95 heet dat: Geldt voor alle chauffeurs uit EU landen; een van de zegeningen uit Brussel, u weet wel de plaats waartegen menigeen, die lijdt aan verlies van historisch besef, fulmineert vanuit de onderbuik.
Willem Brizee (9-9-2016 om 17:41)
Het model vrachtwagen, zegt al genoeg over de herkomst.