Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 367 km

Kettingbotsing 10 auto's A58 Vlaketunnel

Toegevoegd: 09-09-2016, 16.55 uur - Update: 10-09-2016, 01.35 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Bij de Vlaketunnel is vrijdagmiddag op de A58 een kettingbotsing gebeurd. Volgens de politie waren hierbij tien auto's betrokken.


Het ongeluk gebeurde rond 16.10 uur op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Er werd een ambulanceteam opgeroepen. Volgens de politie is er één persoon gewond geraakt maar viel diens letsel mee. Er was wel sprake van behoorlijk wat materiële schade en er werden meerdere takelwagens opgeroepen om auto's weg te slepen.

Vanwege de aanrijding was de weg enige tijd volledig dicht. Hierdoor ontstond een file vanaf knooppunt De Poel bij Goes. De politie riep weggebruikers dringend op om niet te keren op de snelweg. "Hierdoor kunnen ernstige ongevallen ontstaan", aldus de politie vrijdagmiddag.

Rond 17.45 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peziep (16-9-2016 om 00:58)
Komt vooral omdat veel automobilisten niet verder vooruit kijken... WOW waar komt die tunnel ineens vandaan? < heey zit ik ineens achter een vrachtwagen of auto met aanhanger? Je kunt dit zien ver voor je, maar als je afgeleid bent door alle apps en muziek en navigatie... Mensen scheren zich in de auto, maken zich op, doen van alles behalve opletten! Keihard aan komen rijden, korte lontjes en vol op de rem, ipv gas loslaten als je verder kijkt dan je eigen auto en inhoudt... Rijkswaterstaat heeft net na de Vlaketunnel als je richting Vlissingen rijdt, een bord staan dat verwarrend is en men weigert weg te halen. Er staat op Einde snelweg, terwijl het een 120 weg is en blijft! Herhaaldelijk aangegeven, doen ze niks aan.
Leen (15-9-2016 om 08:03)
Even voor alle duidelijkheid: Matrixborden geven de max. Snelheid en geen adviessnelheid!, zie site van de Rijksoverheid. Dus als je keurig 90 gaat rijden als dit op de Matrixborden staat aangegeven dan kom je met 130 hard dichterbij/ er bovenop.
Speedy Gonzalis (12-9-2016 om 10:42)
Onderstaande reacties staan vol met aannames en veronderstellingen en kan er b.v. uit politie rapportage eens duidelijk worden gemaakt waarom deze ongevallen steeds plaats vinden. De A58 is vaak overvol en dit brengt met zich mee, dat er geen of onvoldoende afstand word gehouden en dan hoeft er maar één automobilist boven op zijn remmen te gaan staan en het gaat volledig mis. Bij het aanrijden van de zuidelijke tunnelbuis gebeuren vaak ongelukken omdat je een onoverzichtelijke verkeerssituatie hebt. Onbewust gaan automobilisten van het gas af. Nergens voor nodig.
P (10-9-2016 om 18:00)
Snelheid naar 100 simpellll
Marcel (10-9-2016 om 14:06)
Als je de reacties lees hier zijn het allemaal topchaufeurs en zijn de andere hier de oorzaak van 10 auto's bij het ongeval betrokken dus 10 sukkelaars, buitenlanders of knuppels
karel klaag (10-9-2016 om 12:15)
Ze moeten sowieso die matrix borden niet meer op 90 zetten, daar worden juist de files al mee gecreerd en al die idioten die de regels niet kennen gaan gelijk remmen....zit er een rode rand omheen? nee, gewoon doorrijden dus en zorg dat je je lampen aandoen, altijd! Rijkswaterstaat ga ik maandag weer bellen en beklag doen.
Cookie-instellingen beheren