Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 210 km

CO-melder café Arnemuiden gaat voor niets af

Toegevoegd: 10-09-2016, 15.44 uur
De melder bleek deze keer voor niets te zijn afgegaan.
De melder bleek deze keer voor niets te zijn afgegaan.
© Foto: Rens Marijs
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De brandweer van Arnemuiden is zaterdagmiddag uitgerukt nadat in een café een koolmonoxidemelder was afgegaan.


Rond 14.00 uur werd opgemerkt dat bij café De Vriendschap aan de Nieuwstraat een CO-melder afging. Hierop werd de brandweer ter plaatse gestuurd om een meting te doen. Uiteindelijk bleek er geen verhoogde waarde aan koolstofmonoxide in de lucht te hangen.

Koolmonoxide
Koolmonoxide is een kleurloos, smaakloos, reukloos en giftig gas. Koolmonoxide veroorzaakt hoofdpijn en duizeligheid. Ook moeheid, slaperigheid en verminderde lichamelijke en mentale prestaties horen bij de klachten. Blootstelling aan hoge concentraties kan leiden tot de dood. De aanwezigheid van een koolmonoxidemelder kan daarom levensreddend handelen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren