Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zesde aanhouding voor schietpartij Bruinisse

Toegevoegd: 15-09-2016, 12.09 uur
De politie op het strand bij Bruinisse maandagavond.
De politie op het strand bij Bruinisse maandagavond.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

BRUINISSE - De politie heeft na onderzoek meer duidelijkheid over wat er zich maandagavond op en rond het strand bij Bruinisse heeft afgespeeld. Die avond werden er vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een mogelijk schietincident.


Op het strand ontstond volgens de politie een woordenwisseling. Daarbij zijn een aantal jongeren bedreigd met mogelijk een vuurwapen. Na dit incident reed een auto weg waar een aantal personen inzaten die betrokken waren bij het incident. Volgens getuigen is er vanuit die auto geschoten.

Kort na het incident is de bijrijder, een 30-jarige man uit Enschede, van dat voertuig in Bruinisse in die auto aangehouden. Het voertuig is voor onderzoek in beslag genomen. In de wagen is munitie aangetroffen. Niet veel later arresteerde de politie ook de eigenaar van het voertuig, een 28-jarige man uit Nieuwerkerk. Op aanwijzen van getuigen werd op straat in Bruinisse een vuurwapen aangetroffen. Dit is meegenomen voor verder onderzoek.

Later op de avond zijn nog drie verdachten aan gehouden in Oosterland. Vermoedelijk gaat het om de overige inzittende van de auto. Het gaat hierbij om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 27-jarige vrouw uit Enschede en een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Na aanleiding van eerdere berichtgeving van de politie meldde zich verschillende getuigen die allen een waardevolle bijdrage aan het onderzoek hebben geleverd. Dankzij hen is er ook in Ouwerkerk een vuurwapen aangetroffen. De politie kwam dit op het spoor nadat een getuige de berichtgeving zag en meldde dat er maandag in Nieuwerkerk een verdachte situatie had plaats gevonden. Daarbij zou dezelfde auto betrokken zijn. Uiteindelijk werd er dus een vuurwapen aangetroffen.

Gisteren deed de recherche onderzoek in panden in Nieuwerkerk en Bruinisse. Daarbij is een 52-jarige vrouw aangehouden. Ook werden er een vuurwapen, munitie en verdovende middelen in beslag genomen.

De politie is nog op zoek naar een vermoedelijk Poolse jongen. Hij zou maansagavond bedreigd zijn op het strand. De recherche wil hem graag spreken. Deze getuige kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750