Motorjacht loopt vast bij Kortgene

Toegevoegd: 16-09-2016, 11.13 uur

De KNRM heeft het jacht losgetrokken.
De KNRM heeft het jacht losgetrokken.
1
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KORTGENE - De KNRM-reddingboot uit Veere is donderdagmorgen voor de 50e keer dit jaar uitgevaren voor een hulpverlening. Op het Veerse Meer was een motorjacht aan de grond gelopen.

De redders werden even voor 10.00 uur opgeroepen nadat het jacht, 13,5 meter lang, vast was komen te zitten in de buurt van Kortgene. Het lukte de schipper niet om zelf los te komen en ook de hulp van een ander vaartuig had niet het gewenste resultaat. Daarom werd de KNRM opgeroepen.

De bemanning van de reddingboot 'Oranje' wist het jacht wel los te krijgen. Hierna bleef de reddingboot nog even stand-by omdat de schipper van het motorjacht eerder al motorproblemen gemeld had. Deze bleken echter niet van dien aard dat het motorjacht niet op eigen kracht naar de werf kon varen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750