Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, langs de westkust enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zwaargewonde bij botsing met trekker

Toegevoegd: 18-09-2016, 02.41 uur - Update: 18-09-2016, 12.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Bij een ernstige aanrijding op de Nieuwe Vlissingseweg is zaterdagavond een 53-jarige man uit Vlissingen zwaargewond geraakt. De automobilist is achterop een trekker gereden.


Het ongeval vond rond 23.20 uur plaats in de richting van Vlissingen naar Middelburg. De man is door nog onbekende oorzaak op de tractor gereden. De trekker schoot hierbij door de middenberm de andere rijbaan op. De personenwagen kwam zwaar beschadigd tot stilstand.

Voorbijgangers hebben direct hulp geboden. De brandweer heeft de man vervolgens uit de auto bevrijd. Naast een ambulance is er een ook traumahelikopter ter plaatse geweest. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De bestuurder van de tractor raakte niet gewond.

In de auto van het slachtoffer zat een hond die na het ongeval is weggelopen. Inmiddels is de hond weer terecht. Door de ravage is de weg in beide richtingen afgesloten geweest voor het verkeer. Zowel de personenwagen als de trekker zijn door bergingsbedrijf Kuzee weggesleept. Nadat het wegdek was gereinigd kon de weg weer worden vrijgegeven.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en doet verder onderzoek.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leen de Fouw (1-11-2016 om 08:58)
Wat doet een trekker om dit uur nog op de weg? Het zijn de meest gevaarlijke vervoer apparaten , meestal zijn het nog jonge gasten die met een bloedgang rond rijden!
Toon (29-9-2016 om 21:24)
Weet iemand hoe het met de bestuurder en de hond is?ik heb nl de hond aangetroffen de volgende ochtend en ik ben nu benieuwd of baas en hond weer herenigd zijn.
k (23-9-2016 om 09:04)
@ikke hier, nou nou, het is een feit dat trekkers wel eens stilstaan op de rijbaan om te wachtten op bv lading, op de gekste plekken staan ze inneens stil of blokkeren de gehele rijbaan om ff met collega boer te kletsen. de verlichting vertoond vaak ook allerhande mankementen dus heilig zijn jullie zeker niet. ik heb het ook wel eens meegemaakt dat een trekker met aanhanger uit het niets op de rem gaat, tot slippen aan toe, gewoon omdat ze je auto herkennen omdat ze je niet mogen omdat je ze aan durft te spreken op dit gedrag. maar wat er hier precies gebeurt is? ik was dr niet bij maar het lijkt me raar dat als trekker gewoon reed dat die auto er achterop klapt,. trekkers rijden een goede 50 a 60 km/h dus vreemd verhaal
Zeeuwse showride (22-9-2016 om 10:29)
@Ko. Ik weet niet, maar z'n dak ziet er ook niet meer 100% strak uit, lijken hobbeltjes in te zitten
Ko (21-9-2016 om 21:19)
Even een opmerking voor de mensen die zo goed weten dat de auto veel te snel heeft gereden. Om een trekker door de helft te rijden is helemaal niet zoveel kracht nodig. Zo`n trekker lijkt heel wat, maar dat valt wel mee. Als een trekker in het land is vastgereden en er worden bijvoorbeeld 2 trekkers voorgezet om hem los te trekken is het al mogelijk dat de trekker die vast zit door de helft wordt getrokken. Verder zit de auto aan de voorkant flink in mekaar, maar dat is de kreukelzone, die zo gemaakt is dat hij makkelijk in elkaar kan frommelen om de botsenergie op te kunnen nemen.. Het gedeelte waar de bestuurder in zit (de veiligheidskooi) is nog helemaal intact. Ik denk dat de deuren na de botsing misschien nog wel gewoon open gingen
ikke hier (20-9-2016 om 22:28)
Bovendien, om met een auto van 1400 KG zo'n zware tractor doormidden te rijden, en bovendien tot op de andere rijbaan "af te vuren" is echt heel wat meer snelheids verschil nodig dan 40 km/h