Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier jongens vast na gewelddadige beroving

Toegevoegd: 19-09-2016, 14.44 uur
De politie wist uiteindelijk vier verdachten aan te houden.
De politie wist uiteindelijk vier verdachten aan te houden.
© Foto: Twitter / Politiehondzwb
Door: Roland de Jong

CLINGE - De politie heeft zondag in Clinge vier jongens aangehouden nadat een 17-jarige jongen uit die plaats op gewelddadige wijze was beroofd van zijn mobiele telefoon.


De jongen liep rond 16.30 uur over de 's-Gravenstraat. Het slachtoffer kwam met de bus vanuit België en was op weg naar zijn woning. Net voor de grens stapte hij uit om het laatste stuk te lopen. Een groepje van vier jongens stapte samen met hem uit. Ze vielen hem in eerst instantie alleen maar lastig. Maar op een gegeven moment kreeg hij een duw zodat hij viel.

“De jongen kreeg ook nog een trap in zijn nek. Het slachtoffer begon om hulp te roepen en één van de buurtbewoners reageerde hierop. Het viertal ging er vervolgens vandoor. Toen het slachtoffer de politie wilde bellen bleek dat zijn telefoon weg was genomen”, zo zegt de politie.

Te hulp geschoten buurtbewoners belden de politie. Er kwamen Belgische en Nederlandse agenten op de melding af. Er werd een onderzoek gestart en met hulp van buurtbewoners werd de mogelijke identiteit van de vier bekend. Aan zowel de Belgische als Nederlandse zijde werd uitgekeken naar het viertal. Er werd onder andere gezocht in een bosperceel in de omgeving.

Om 18.00 uur zagen agenten die terug gingen naar het bureau op de ’s-Gravenstraat vier jongens lopen. Ze voldeden aan het signalement en hun identiteit kwam overeen met dat wat getuigen hadden opgegeven. De vier jongens, drie van 15 en één van 17 uit België, zijn aangehouden. Ze zijn voor de nacht ingesloten aan het bureau.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren