Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerlieden onwel bij grote brand Goes

Toegevoegd: 21-09-2016, 01.04 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Tijdens het blussen van een felle brand in een woning in Goes zijn dinsdagavond twee brandweerlieden onwel geworden. Dat heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland bevestigd.


De twee mannen waren opgeroepen nadat rond 22.35 uur was ontdekt dat brand woedde in de keuken van een rijtjeswoning aan de Marijkestraat. De brand breidde zich uit naar de zolder en sloeg vervolgens over naar het naastgelegen pand.

Nadat rond 23.05 uur was opgeschaald naar middelbrand werd veertig minuten later 'grote brand' afgekondigd. Er kwamen uiteindelijk drie blusvoertuigen en een ladderwagen ter plekke. Rond 00.50 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De twee woningen hebben dusdanig veel schade opgelopen dat de bewoners de nacht elders door zullen moeten brengen.

Tijdens het blussen werden twee brandweerlieden bevangen door de hitte en de inspanning. Volgens de woordvoerder dreigden ze flauw te vallen en werd voor de zekerheid een ambulanceteam opgeroepen. De twee kregen zuurstof toegediend maar volgens de woordvoerder gebeurde dit niet omdat ze rook hadden ingeademd. Eén van beide is per ambulance afgevoerd.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herrie (21-9-2016 om 20:06)
Sterke aan de bewoners en zeker aan de brandweerlieden! Onze helden!
t Is wat (21-9-2016 om 16:47)
Die was zal niet fris meer ruiken..... Sterkte voor de bewoners en voor de brandweerlieden: beterschap!
Cookie-instellingen beheren