Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 58 km

Verloren container N57 weer overeind

Toegevoegd: 22-09-2016, 18.23 uur - Update: 22-09-2016, 19.22 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De container die een vrachtwagen vanmiddag verloor op de Havenpoortweg (N57) bij Nieuw- en Sint Joosland is weer overeind gezet.


Het ongeluk gebeurde rond 15.35 uur toen de chauffeur met zijn combinatie over de N57 in de richting van de snelweg reed. Even voor het viaduct onder de A58 schoot de container, geladen met een hoogwerker, door onbekende oorzaak los.

Bergingsbedrijf Kuzee werd ingeschakeld om de container weer overeind te zetten. Rond 16.45 uur zat deze klus er op. Wel moest toen de container nog worden opgeladen en ook het wegdek moest nog worden gereinigd. Hiervoor is een speciale ZOAB-cleaner van de firma Rademakers ingezet.

Rond 18.40 uur was de weg weer vrij.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
indehalvandeijkoning (23-9-2016 om 13:32)
Oud papier container en er vervolgens een hoogwerker in vervoeren, die mogelijkerwijs niet geheel juist geladen/vastgezet was in de container. Stuwen en beladen was en is nog steeds een vak apart. het gevolg van onjuist beladen is dat er spullen/zaken op straat komen te liggen met alle gevolgen van dien.
@jacob (23-9-2016 om 10:30)
Mij lijkt dat u totaal niet weet waar u het over heeft. Dit soort containers, de zgn "oud-papier" container word dmv een hydraulisch arm, achterop het voertuig getrokken. Er komen hier totaal geen twistlocks aan te pas.
Dick (22-9-2016 om 20:14)
Wordt steeds gekker met verloren lading. Containers moeten toch ook vast gezet worden.
jacob (22-9-2016 om 19:34)
De verantwoording voor de vracht ligt bij de chauffeur. Die bepaalt, na grondige controle, of het verantwoord is om de vracht te vervoeren. Mij lijkt het dat hij de twistlocks niet heeft na gelopen en moet hij bestraft worden voor het in gevaar brengen voor mede weggebruikers of wel poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.