Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 23-09-2016, 09.09 uur
Ook een andere auto in het dorp werd opengebroken.
Ook een andere auto in het dorp werd opengebroken.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - De politie heeft vannacht een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden na een inbraak in een bedrijfsbusje in Sint Philipsland.


Een buurtbewoner werd rond 03.45 uur wakker van geluiden die hij niet direct thuis kon brengen. Toen hij naar buiten keek zag hij dat er in de Achterstraat werd ingebroken in de auto van één van zijn buren. Er werden goederen uit het voertuig gehaald en de getuige belde direct de politie. Hij gaf het kenteken en een omschrijving door van de auto waarmee de inbrekers er vandoor gingen.

Verschillende politie-eenheden gingen op pad en een politiehondengeleider kwam de auto tegen toen deze hem passeerde vlakbij de afslag Sint Philipsland. De hondengeleider draaide snel zijn voertuig en zette de achtervolging in. De verdachte ging er echter met hoge snelheid vandoor.

De auto van de verdachte werd even later ter hoogte van De Linie in Bergen op Zoom gezien door andere agenten. Zij hielden vervolgens rond 04.30 uur een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aan als verdachte. Bij hem werden diverse gereedschappen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

De aangehouden verdachte is overgebracht naar een politiecel. Hij zit nog vast en wordt vandaag over zijn betrokkenheid bij de inbraak gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (23-9-2016 om 10:30)
En hoe gaan we nu verder met deze 21 jarige "man" om ? Hij moet zeker (en wat langdurig) z'n lesje leren hoe om te gaan met eigendommen van anderen !
Cookie-instellingen beheren