Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Twee attracties kermis Terneuzen gesloten

Toegevoegd: 23-09-2016, 17.14 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft twee attracties op de Terneuzense kermis per direct gesloten. De exploitanten beschikten niet over de benodigde vergunningen.


Volgens de gemeente Terneuzen gaat het om de attracties 'Topspin' en 'Booster'. Volgens een woordvoerder bleek gisteren tijdens een controle dat de exploitanten voor deze twee attracties niet over de certificaten beschikken die in Nederland zijn vereist.

De attracties zijn van Belgische exploitanten en het overleggen van Belgische keuringsrapporten was niet voldoende om aan de eisen van de NVWA te voldoen. Daarnaast hadden de exploitanten de attracties niet tijdig aangemeld bij de NVWA.

De gemeente vindt het goed dat er voor kermissen strenge regels zijn en dat de NVWA hierop controleert. "Het is jammer dat twee attracties voortijdig gesloten zijn. Dit is vervelend voor exploitanten en bezoekers. Een deel van het probleem komt door verschil in eisen aan keuringsbewijzen tussen verschillende landen. Dit wordt vanaf 1 november 2016 overzichtelijker, omdat dan alle exploitanten over een Nederlands certificaat moeten beschikken", zo zegt de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anno (25-9-2016 om 08:22)
Iedereen loop nu te zeiken. Als het fout was gegaan dan was het commentaar niet van de lucht geweest en had de gemeente beter moeten controleren enz.! Ze weten de regels en moeten daar ook gewoon aan voldoen. Moeten wij ook als we in het buitenland zijn!
Drica (24-9-2016 om 15:55)
En als het mis was gegaan netals met die atractie elders in Nederland waar een elastiek brak en de mensen een hele tijd zweefden dan was de hel losgebroken dat de gemeente niet waakt over onze veiligheid. Het is ook nooit goed he?
Bert van Walgeren (24-9-2016 om 08:22)
Weer zo een toonbeeld van de perfecte Europese harmonie waarin we allemaal gelijk zouden zijn met de zelfde wetten, rechten en plichten. Wat is het toch een waardeloze farce. Ziekmakend, dat is het.
JanDoedel (24-9-2016 om 06:16)
Hopla om een stukje papier wordt de hard werkende mens genaaid. Gaat nergens over laat die mensen hun werk doen en regel dat papier tussen door.
Walter Geeraert (24-9-2016 om 00:08)
Kortom: Het zijn vast ervaren uitbaters en er was niets ernstigs of ongezonds aan de hand. Het is louter ambtelijk mieren geneuk. Iets anders kan ik het niet noemen!
Jaap (23-9-2016 om 19:13)
We hebben toch één EUROPA !! ze kunnen nog niet één en het zelfde toetsenbord voor mekaar krijgen, laat staan attracties keuren.
Cookie-instellingen beheren