Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, langs de westkust enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Grote uitslaande brand Gerbrandystraat Vlissingen

Toegevoegd: 24-09-2016, 10.52 uur - Update: 24-09-2016, 12.32 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een woning aan de Gerbrandystraat in Vlissingen is zaterdagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken.


De eerste melding kwam rond 10.25 uur binnen. Het vuur greep snel om zich heen en al vlug was er sprake van flinke rookontwikkeling. De brand ontstond in een aan een woning gebouwde schuur. De aangebouwde schuur was ook in gebruik als woonruimte. De aanbouw is geheel uitgebrand.

Ondanks dat de brandweer overslag probeerde te voorkomen bereikte het vuur ook de zolder van de woning. De schuur brandde volledig uit, de woning bleef overeind. Rond 12.30 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Er werd toen nog wel geblust. Ook is de Gerbrandystraat vanwege de brand nog steeds afgesloten tussen de Piersonstraat en de rotonde Vlissingsestraat - Lammerenburgweg.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was er niemand binnen en is er ook niemand gewond geraakt. "De bewoners verbleven elders", aldus een woordvoerder. Salvage is opgeroepen om de bewoners te assisteren bij afhandeling schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verbaasd (25-9-2016 om 17:01)
Beste Peter dan moet je maar eens beter naar de foto's kijken. Weinig te bekennen van een meer uren systeem later staat hij of een collega wel met staat hij of z'n collega wel met persluchtsysteem in de korf en ja hij hing wel degelijk met de korf in de rook maar goed het is zijn gezondheid niet de mijne. Dus ja dan maar stuurman aan de wal
Peter (25-9-2016 om 14:15)
@verbaasd: ben verbaasd over verbaasd dat hij niet ziet dar er in de korf van de hoogwerker een brandweerman staat die ademt uit een meerurensysteem. Boven hangt hij niet... Verbaast me niks: de beste stuurlui staan aan wal
verbaasd (24-9-2016 om 14:42)
Die brandweerman in het hoogwerkerbakje is ook erg goed bezig ook heel stoer zo zonder adembescherming in de rook gaan hangen. Erg goed voor je gezondheid
Ik (24-9-2016 om 14:23)
Als een pand onverklaarbaar en spontaan in de brand vliegt, wordt het lastig de oorzaak te melden lijkt me...gaat nergens over pyromeut.
Walter Geeraert (24-9-2016 om 13:48)
Er bestaan geen "bovennatuurlijke" ontbrandingen. De oorzaak kan wel stompzinnig toeval zijn of vette pech. Een leesbril die op tafel in de zon ligt kan al een brandglas vormen! De wasmachine of droger op een groep waarin een half losgetrokken steek-lasdop zit kan ook al oorzaak zijn van oververhitting in zo'n lasdop. En wat te denken van contact problemen of een defecte converter voor de zonnepanelen. Genoeg mogelijke reƫle oorzaken, maar wat zou het geweest zijn?
pyrotechneut (24-9-2016 om 13:07)
Het is een bekend feit, huizen en panden vliegen soms spontaan onverklaarbaar in de brand. Oorzaken worden daarom zelden gemeld en kan er dus niets gedaan worden aan gewaarwording of preventie. De wetenschap staat kansloos tegen dit soort bovennatuurlijke ontbrandingen en daarom heeft niemand een enkele verantwoordelijkheid. De collectieve verzekering is verantwoordelijk geacht voor de schade dus ieder draagt maar bij voor dit onoplosbare mysterie, meer niet. Daar laten we bij en schikken ons in hogere premie's als effectief brandblusmiddel.