Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Tien meter lang zeiljacht vast op Veerse Meer

Toegevoegd: 25-09-2016, 19.02 uur
De KNRM-reddingboot Oranje bij het zeiljacht.
De KNRM-reddingboot Oranje bij het zeiljacht.
© Foto: Wouter Tiggelman
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM-reddingboot Oranje van het station in Veere is zondagmiddag uitgevaren nadat een zeiljacht was vastgelopen.


Dat gebeurde op het Veerse Meer, in de buurt van de ingang van vaargebied De Omloop. De bemanning van de reddingboot heeft het 10 meter lange jacht losgetrokken.

Na een inspectie en het opnemen van de gegevens van de opvarenden konden de redders terugkeren naar het station.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse showride (26-9-2016 om 22:07)
@Jan B. Regels voor het vaarbewijs zijn simpel; langer dan 15m of korter dan dat maar 20km/u of sneller. Niet miepen dus.
Jan B (26-9-2016 om 17:15)
@jaja. Moeten we hier in Nederland al niet genoeg papieren halen!. Ik heb zelf ook klein vaarbewijs kompleet belachelijk voor een bootje van 3 meter. Een simpele 10 punten instructiekaart (pasje) voor pleziervaart zou al voldoende zijn.
Ja-Ja (26-9-2016 om 08:31)
Daar ik jaren met een kajuitboot op o.a het Veersemeer heb gevaren het volgende. De boeien.prikken[oudewets] moeten beter geplaatst worden.Als je bekend bent is er niets aan de hand. Er zijn dammen die als je onbekend bent niet goed ziet. En dan de fuiken en de waterhoogte, ivm diepgang schip/boot. Op het Veersemeer is het link varen P.s Je moet wel de goede vaarkaarten bij je hebben waar kanaal, havens en eilanden aanleg plaatsen en attracties enz.duidelijk opstaan. Er gebeuren veel te veel strandingen en niet alleen op het Veersemeer. En het word tijd dat zeker iedereen die met motorboot/zeilschip vaart zijn vaarbewijzen behaalt.
Cookie-instellingen beheren