Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Aanhoudingen voor diefstal hennepplanten

Toegevoegd: 26-09-2016, 11.41 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT JANSTEEN - In de nacht van zondag op maandag zijn er door de politie twee verdachten aangehouden voor diefstal van hennepplanten.


Iets voor 01.30 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er een verdachte situatie gaande was in de Lijsterbes in Sint Jansteen. Twee personen zouden goederen in een voertuig aan het laden zijn. Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen een auto aan met daarin vuilniszakken met hennepplanten. Een man bevond zich bij het voertuig. Hij is aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van hennep.

Toen de agenten vroegen waar de hennep vandaan kwam vertelde de man van 21 uit Klinge (België), dat hij deze uit een tuin had weggenomen aan de Oude Drydijck. Toen de man na zijn aanhouding in de politieauto plaatsnam zagen de agenten dat hij een mes bij zich had. Het voertuig, de hennep en het mes zijn door de agenten in beslag genomen.

Omdat er volgens de melding nog een tweede man bij betrokken moest zijn, is de politie ook naar hem op zoek gegaan. Hij hield zich echter schuil. Maar hij had zich niet heel goed verstopt want de agenten kwamen hem op het spoor doordat het licht van een bewegingsmelder in een tuin in de buurt steeds aan en uit ging. Na een korte achtervolging werd ook de tweede man aangehouden. Hij is 20 jaar en komt uit Sint Jansteen.

Beide mannen zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Ze worden vandaag gehoord over de zaak. De agenten zijn ook nog even een kijkje gaan nemen in de tuin waar de planten waren weggenomen. Daar bleken nog drie grote planten te staan. Deze zijn omgezaagd en ter vernietiging meegenomen door de agenten.

De eigenaar van de planten heeft nog geen aangifte gedaan van de diefstal uit zijn tuin.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750