Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, toenemende wind. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Melding man met vuurwapen bij school Terneuzen

Toegevoegd: 27-09-2016, 13.33 uur - Update: 27-09-2016, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdag onderzoek gedaan na een melding over een gewapende man op de middelbare school De Rede in Terneuzen. Er is geen verdachte aangetroffen.


Volgens een woordvoerder van de politie werd rond 11.40 uur gemeld dat bij de school aan de Oude Vaart een man was gezien met een vuurwapen. Hierop ging onder meer het flexteam van de politie naar de school. Agenten in en rond de school droegen kogelwerende vesten. "We hebben onmiddellijk de hele school onderzocht maar niks en niemand aangetroffen", aldus de politie. Volgens de politie zijn er buitenom de gedane melding ook geen aanwijzingen binnengekomen dat er inderdaad iemand met een wapen bij de school heeft rondgelopen. De politie onderzoekt nu de herkomst van de melding.

Inmiddels is wel ook een politiehelikopter naar Terneuzen gestuurd en is de recherche ook bij de school aanwezig. De leerlingen van de school werden rond 13.45 uur verzameld in de aula van het gebouw. Op school was er tijdens het incident volledige rust onder de leerlingen en de leraren. Om de situatie overzichtelijk te houden, is het gebouw van de school aan het begin van de middag afgesloten geweest.

De Rede biedt openbaar onderwijs op de niveaus vmbo, havo en vwo. De scholengemeenschap telt 1100 leerlingen in de leeftijd 11 tot 21 jaar. De melding heeft veel vragen opgeleverd. De politie onderzoekt wie deze melding heeft gedaan. De politie kreeg diverse vragen wat dit betekent voor andere scholen. Maar andere scholen hoeven zich totaal geen zorgen te maken.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jet (27-9-2016 om 21:03)
Meldingen waardoor je adrenaline op holt slaat kan ik me zo voorstellen. Als het in het buitenland kan gebeuren, kan het hier ook gebeuren. Goed dat er zo adequaat op gereageerd is! En ik geloof niet in een geplande politie actie @Terneuzenaar. Volgens mij is zo'n melding daar iets te serieus voor.
Piet (27-9-2016 om 17:42)
Veel gewone politie zonder geweren. Waar zijn die speciale eenheden die in NL aanwezig zijn?
Marc (27-9-2016 om 17:13)
Kan ook maar hoop het niet dat het zomaar een test is van een kwaadwillende om te zien hoelang het duurt eer er hulpdiensten aanwezig zijn. Laten we hopen dat het een misplaatste grap was en dat de (valse) melder achterhaald wortd.
Terneuzenaar (27-9-2016 om 14:32)
Een misselijk makende grap of een bewust geplande politie actie? Ik denk eerder het tweede.
Rick Roll (27-9-2016 om 14:24)
Hm. Dat klinkt als een hoax. Maar; Wie weet. Hopelijk krijgen ze de melder nog snel te spreken.