Slachtoffer Westdorpe is man van 60

Toegevoegd: 01-10-2016, 21.43 uur - Update: 02-10-2016, 13.48 uur

Het ongeval bij Westdorpe.
Het ongeval bij Westdorpe.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Een onfortuinlijke inhaalmanoeuvre op de Tractaatweg heeft gisterenmiddag het leven gekost van een 60-jarige man uit Brouwershaven. Daarnaast zijn er nog vijf personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Goes is als verdachte aangehouden.

De verdachte rijdt omstreeks 15.30 uur op de Tractaatweg uit Terneuzen richting België. Op deze weg geldt een inhaalverbod. Toch besluit de bestuurder een voor hem rijdende auto in te halen. De bestuurder van een hem tegemoetkomende auto ziet dat de verdachte niet op tijd terug kan komen op de rechter weghelft.

Als gevolg van de botsing die volgt gaat het voertuig van de tegenligger tollen en komt met een harde knal tegen een derde voertuig aan. De bestuurder, een 37-jarige man en de bijrijder een 40-jarige man, beide afkomstig uit Zierikzee, raken hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De man die achterin zit overlijdt ter plekke.

In de derde auto raakt een gezin uit Terneuzen gewond: een 52-jarige man met zijn 43-jarige vrouw en 13-jarige dochter. Zij zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen en Gent gebracht. De auto van de verdachte kan nog net een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken en landt in de linker berm. De bestuurder blijft ongedeerd. De man is vervolgens als verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ademanalyse heeft uitgewezen dat er geen alcohol in het spel is.

De Tractaatweg is enkele uren afgesloten voor het sporenonderzoek en de berging van de personenauto’s. Rond 20.00 uur is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
chiel (7-10-2016 om 15:58)
rybewys invorderen nooit meer terug geven
Terneuzenaar (6-10-2016 om 15:22)
@Piet, typisch Zeeuws-Vlaamse mentaliteit? Jou mentaliteit trekt volle zalen joh! Het is al langer bekend dat deze weg gevaarlijk is, en er al ongelukken zat zijn gebeurd met dodelijke afloop, echter is Zeeuws Vlaanderen geen Nederland, maar Belgie toch? Deze weg symboliseert dat Zeeuws-Vlaanderen tussen wal en schip schommelt, want die vele miljoenen die wij weer moeten bijlappen bij het projectje uit de tunnel is helemaal om te schamen! Ondertussen blijven die idioten hier gewoon inhalen waar het niet mag! Vangrail ertussen Provincie!!
Panda (6-10-2016 om 11:51)
Andre Hofer Krijgt de weg (de overheid) de schuld??? je moet je aan de verkeersregels houden, daar zijn ze toch voor deze gelden voor iedereen
Panda (6-10-2016 om 10:16)
Deze man moeten ze direct voor zijn leven lang zijn rijbewijs invorderen. Weer veel onschuldige slachtoffers .
toinette (5-10-2016 om 14:35)
Ik heb nu 51 jaar mijn rijbewijs en heb aardig wat kilometers achter de rug. Ook heb ik al heel wat ongelukken voorkomen door de fouten van die "stoere" pikkies op te vangen. Ik zie vaak aankomen wat ze voor stoms gaan doen. Misschien hoort die Jan er ook wel bij. Verkeer doe je samen, je houdt rekening met elkaar. In de gewone omgang ga je toch ook niet pal op iemands lip staan, dat is opdringerig en onbeleefd. Een inhaalverbod is een inhaalverbod. En wat voor tijdwinst heb je in vredesnaam op die kleine stukjes weg in Nederland. Wat gruwelijk dat iemand denkt met een ander zijn leven te kunnen spelen. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden en de gewonden.
Piet (4-10-2016 om 15:36)
God god, Wat weten veel mensen het weer beter. typisch dat Zeeuws-Vlaams mentaliteit. Ik heb dit daar gezien, ik heb dit daar meegemaakt bla bla. Niemand interesseert wie wat heeft meegemaakt. wat vragen jullie nou? medelijden? beetje triest dat die mensen juist moeten vertellen wat zij hebben meegemaakt bovenop dit afschuwelijk bericht. iedereen moet zich diep schamen. hou het lekker bij respect tonen voor de nabestaanden. En het hopen van dat de dader dit krijgt en dat krijgt , wordt eens wakker, we leven in Nederland. De Jongeman zal waarschijnlijk ergens paar uur moeten ploeteren en kan weer gewoon vrolijk verder.