Slachtoffer Westdorpe is man van 60

Toegevoegd: 01-10-2016, 21.43 uur - Update: 02-10-2016, 13.48 uur

Het ongeval bij Westdorpe.
Het ongeval bij Westdorpe.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Een onfortuinlijke inhaalmanoeuvre op de Tractaatweg heeft gisterenmiddag het leven gekost van een 60-jarige man uit Brouwershaven. Daarnaast zijn er nog vijf personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Goes is als verdachte aangehouden.

De verdachte rijdt omstreeks 15.30 uur op de Tractaatweg uit Terneuzen richting België. Op deze weg geldt een inhaalverbod. Toch besluit de bestuurder een voor hem rijdende auto in te halen. De bestuurder van een hem tegemoetkomende auto ziet dat de verdachte niet op tijd terug kan komen op de rechter weghelft.

Als gevolg van de botsing die volgt gaat het voertuig van de tegenligger tollen en komt met een harde knal tegen een derde voertuig aan. De bestuurder, een 37-jarige man en de bijrijder een 40-jarige man, beide afkomstig uit Zierikzee, raken hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De man die achterin zit overlijdt ter plekke.

In de derde auto raakt een gezin uit Terneuzen gewond: een 52-jarige man met zijn 43-jarige vrouw en 13-jarige dochter. Zij zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen en Gent gebracht. De auto van de verdachte kan nog net een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken en landt in de linker berm. De bestuurder blijft ongedeerd. De man is vervolgens als verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ademanalyse heeft uitgewezen dat er geen alcohol in het spel is.

De Tractaatweg is enkele uren afgesloten voor het sporenonderzoek en de berging van de personenauto’s. Rond 20.00 uur is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre Hofer (4-10-2016 om 11:52)
Kan er echt niets aan deze weg gedaan worden? Hoeveel levens zal het nog kosten? Vorig jaar overkwam het mij, op dezelfde weg. Toen was de veroorzaker op slag dood. Ik mocht overleven, dank God! Ook een overantwoorde inhaal maneuver. Maatregelen dringend gewenst; 80 km, middenberm. Sterkte aan de slachtoffers.Overheid, kom toch in actie!
Marcel (3-10-2016 om 17:01)
In verschillende reacties gelezen dat de auto die werd ingehaald niet hard genoeg reed Ik heb hier in het nieuwsbericht niets over gelezen dus vraag ik me af waar komt deze wijsheid vandaan?
Jolanda (3-10-2016 om 16:42)
@Jan, je bent echt triest! Ik hoop dat ik jou nooit tegenkom met mijn gezin in de auto. Ik zie je ervoor aan om dezelfde stommiteit te begaan. Wees gewaarschuwd man! Niemand lokt iets uit, dat zit tussen jouw oren. En je schiet met die paar seconden voorsprong helemaal niets op. In een split second een heleboel levens voor altijd overhoop! Zou jij daar mee kunnen leven???
t Is vreselijk (3-10-2016 om 16:37)
Piet, ze delen in Goes vast bekeuringen uit, omdat velen 80 rijden, ipv 30... Denk ik?
jdb (3-10-2016 om 16:07)
@Tiest Als je daar dan amper 60 zou rijden, zorg je ook voor een gevaarlijke situatie. Los daarvan was dit natuurlijk een verboden en onverantwoorde inhaalactie. Sterkte aan de nabestaanden.
Terneuzenaar (3-10-2016 om 16:06)
Allereerst triest, maar niet te voorkomen. Het geluk mag ik het niet noemen, maar door de week wordt deze weg verkracht door vrachtwagens, wat resulteerde in diepe banen in de weg, hierdoor wipt de auto nog eens op als je zou inhalen denk ik. Evengoed werkt groen witte belijning o.i.d niet. De weg in het midden afzetten met een vangrail heeft meer succes, en had dit tragische ongeval kunnen voorkomen!