Slachtoffer Westdorpe is man van 60

Toegevoegd: 01-10-2016, 21.43 uur - Update: 02-10-2016, 13.48 uur

Het ongeval bij Westdorpe.
Het ongeval bij Westdorpe.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Een onfortuinlijke inhaalmanoeuvre op de Tractaatweg heeft gisterenmiddag het leven gekost van een 60-jarige man uit Brouwershaven. Daarnaast zijn er nog vijf personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Goes is als verdachte aangehouden.

De verdachte rijdt omstreeks 15.30 uur op de Tractaatweg uit Terneuzen richting België. Op deze weg geldt een inhaalverbod. Toch besluit de bestuurder een voor hem rijdende auto in te halen. De bestuurder van een hem tegemoetkomende auto ziet dat de verdachte niet op tijd terug kan komen op de rechter weghelft.

Als gevolg van de botsing die volgt gaat het voertuig van de tegenligger tollen en komt met een harde knal tegen een derde voertuig aan. De bestuurder, een 37-jarige man en de bijrijder een 40-jarige man, beide afkomstig uit Zierikzee, raken hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De man die achterin zit overlijdt ter plekke.

In de derde auto raakt een gezin uit Terneuzen gewond: een 52-jarige man met zijn 43-jarige vrouw en 13-jarige dochter. Zij zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen en Gent gebracht. De auto van de verdachte kan nog net een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken en landt in de linker berm. De bestuurder blijft ongedeerd. De man is vervolgens als verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ademanalyse heeft uitgewezen dat er geen alcohol in het spel is.

De Tractaatweg is enkele uren afgesloten voor het sporenonderzoek en de berging van de personenauto’s. Rond 20.00 uur is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J. de Koning (3-10-2016 om 15:40)
Ik zie het elke dag rij je netjes 100 en racen ze je gewoon voorbij. Dit geldt niet alleen de Tractaatweg als je de weg Oostburg-Sluis neemt van het zelfde laken een pak. Ook hier kun je wachten op ongelukken. Ik snap best dat iedereen een foutje kan maken in het verkeer, echter het met opzet negeren van verkeerstekens met een dodelijk ongeval als gevolg; Direct rijbewijs innemen en NOOIT meer in de auto of motor. de rest van je leven op de fiets. ! Minister van de Steur wanneer doet u iets aan deze exessen Geef de politie op straat onopvallende wagens en ze kunnen ze met bosjes van de weg halen. Sterkte voor de nabestaanden
Eefje (3-10-2016 om 13:22)
Een ademanalyse voor alcohol en drugs dan?! Inhalen en zoiets veroorzaken dan ben je gewoon een moordenaar!
Kees (3-10-2016 om 10:38)
Heel veel sterkte voor nabestaanden. Jan, kan beter maar zijn irritante mond houden over doorrijden en uitlokking. Over de straf die deze jongeman zal krijgen, is een paar jaar rij ontzegging en een paar uurtje taakstraf. Ik hoop dat de nabestaanden uit respect voor de gene die er niet meer is in hoger beroep zullen gaan!!!
Piet (3-10-2016 om 09:27)
Dat jongeren hier in Zeeland roekeloos rijden mag duidelijk zijn. Je moet voor de grap eens in het centrum van Goes kijken. In het centrum mag je 30 km per uur. Er wordt zeker 80 gereden en de politie? Die doet niets! Om nog maar te zwijgen van de herrie die deze auto's , motoren en quads produceren. Het enige waar ze in Goes goed in zijn is bekeuringen uitdelen. Sterkte voor de nabestaanden.
Johan (3-10-2016 om 04:47)
De half gepimpte wat oudere 3-serie BMW van de dader, met sportvelgen, rood geverfde remklauwen en getint glas van achteren schrijft boekdelen. En dan net zijn rijbewijs, en in de regen als een idioot inhalen op de N62. Het zal je familie maar zijn die dit tegenkomt! Stekte aan alle slachtoffers.
P (3-10-2016 om 02:17)
Jan, wat een intelligente reactie geef jij, wauw! En ook zo sociaal en lekker menselijk, er is door deze aktie wel iemand van het leven beroofd, Jan. Begrijp je dat Jan? Het is wat he Jan dat getreuzel. Of niet soms, Jan?