Slachtoffer Westdorpe is man van 60

Toegevoegd: 01-10-2016, 21.43 uur - Update: 02-10-2016, 13.48 uur

Het ongeval bij Westdorpe.
Het ongeval bij Westdorpe.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Een onfortuinlijke inhaalmanoeuvre op de Tractaatweg heeft gisterenmiddag het leven gekost van een 60-jarige man uit Brouwershaven. Daarnaast zijn er nog vijf personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Goes is als verdachte aangehouden.

De verdachte rijdt omstreeks 15.30 uur op de Tractaatweg uit Terneuzen richting België. Op deze weg geldt een inhaalverbod. Toch besluit de bestuurder een voor hem rijdende auto in te halen. De bestuurder van een hem tegemoetkomende auto ziet dat de verdachte niet op tijd terug kan komen op de rechter weghelft.

Als gevolg van de botsing die volgt gaat het voertuig van de tegenligger tollen en komt met een harde knal tegen een derde voertuig aan. De bestuurder, een 37-jarige man en de bijrijder een 40-jarige man, beide afkomstig uit Zierikzee, raken hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De man die achterin zit overlijdt ter plekke.

In de derde auto raakt een gezin uit Terneuzen gewond: een 52-jarige man met zijn 43-jarige vrouw en 13-jarige dochter. Zij zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen en Gent gebracht. De auto van de verdachte kan nog net een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken en landt in de linker berm. De bestuurder blijft ongedeerd. De man is vervolgens als verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ademanalyse heeft uitgewezen dat er geen alcohol in het spel is.

De Tractaatweg is enkele uren afgesloten voor het sporenonderzoek en de berging van de personenauto’s. Rond 20.00 uur is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (3-10-2016 om 00:10)
Ik vind het verschrikkelijk om te lezen dat iemand het leven heeft gelaten puur door stommigheid of stoerdoenerij van iemand anders. Ongelukken gebeuren helaas, maar duur een inhaalverbod te negeren heeft de dader een verschrikkelijk ongeluk op zijn geweten. Hopelijk zal hij de rest van zijn leven hieraan herinnert worden. Ik heb hier totaal geen compassie mee.
Mike (2-10-2016 om 20:41)
Jan, jouw reactie wijst op weinig tot geen verstand, dat irriteert, niet de zgn treuzelaar.
thomas (2-10-2016 om 20:29)
Jan, doe eens even normaal man..
Andre (2-10-2016 om 20:08)
Jan, Jou reactie is erg te lezen voor de nabestaanden. 3 families naar de knoppen, maarja, schuld van de treuzelaars, he?
Yvon (2-10-2016 om 19:47)
Sterkte voor de nabestaande. Deze jongeman heeft zijn rijbewijs niet verdient. Inleveren. En Jan snapt het inderdaad niet!
100%zeeuws (2-10-2016 om 19:42)
oke ..... als straf maar laten meelopen in de revalidatie of bij slachtofferhulp? en laten opdraaien voor dat wat deze personen nu missen aan inkomen in geval van de overledene levenslang dus oja natuurlijk dit alles te voet of ter fiets want iets anders besturen nooit meer natuurlijk