Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Slachtoffer Westdorpe is man van 60

Toegevoegd: 01-10-2016, 21.43 uur - Update: 02-10-2016, 13.48 uur
Het ongeval bij Westdorpe.
Het ongeval bij Westdorpe.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Een onfortuinlijke inhaalmanoeuvre op de Tractaatweg heeft gisterenmiddag het leven gekost van een 60-jarige man uit Brouwershaven. Daarnaast zijn er nog vijf personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Goes is als verdachte aangehouden.


De verdachte rijdt omstreeks 15.30 uur op de Tractaatweg uit Terneuzen richting België. Op deze weg geldt een inhaalverbod. Toch besluit de bestuurder een voor hem rijdende auto in te halen. De bestuurder van een hem tegemoetkomende auto ziet dat de verdachte niet op tijd terug kan komen op de rechter weghelft.

Als gevolg van de botsing die volgt gaat het voertuig van de tegenligger tollen en komt met een harde knal tegen een derde voertuig aan. De bestuurder, een 37-jarige man en de bijrijder een 40-jarige man, beide afkomstig uit Zierikzee, raken hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De man die achterin zit overlijdt ter plekke.

In de derde auto raakt een gezin uit Terneuzen gewond: een 52-jarige man met zijn 43-jarige vrouw en 13-jarige dochter. Zij zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen en Gent gebracht. De auto van de verdachte kan nog net een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken en landt in de linker berm. De bestuurder blijft ongedeerd. De man is vervolgens als verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ademanalyse heeft uitgewezen dat er geen alcohol in het spel is.

De Tractaatweg is enkele uren afgesloten voor het sporenonderzoek en de berging van de personenauto’s. Rond 20.00 uur is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
André (2-10-2016 om 15:24)
Het is nu zaak om een goede letselschade advocaat erop te zetten. De veroorzaker de rest van zijn leven opsluiten.
Gitta (2-10-2016 om 15:07)
Ik rij 80 waar ik 80 mag en 100 waar ik 100 mag. Desondanks word ik menigmaal ingehaald door voornamelijk jongetjes met nog maar net hun rijbewijs, bestuurders van werkbusjes en dikke auto's. Eerst wordt je opgejut door op je bumper te duwen en als dat niet werkt dan maar inhalen waar het niet mag. Onlangs nog zo'n bumperklever 70+ in een zilvergrijze jaguar die ook zo nodig sneller wou en dat d.m.v bumperkleven af wou dwingen. Daarna inhalen om vervolgens weer achter een ander te bumperkleven. Ik snap dat het irritant is om achter een caravan te moeten hangen, maar zelfs als je de toegestane snelheid rijdt wil men nou eenmaal nog sneller. Voor de nabestaanden en gewonden veel sterkte! De jongen mag van mij zijn rijbewijs voorgoed inleveren
Drica (2-10-2016 om 14:42)
@'t is vreselijk Als jje op voor jou onbekende wegen rijdt moet je extra goed opletten. Deze wegg was 1 van de eerste in Nederland met een groene verflaag tussen de doorgetrokken strepen( vroeger noemde men het de wietweg) en nee het is geen racebaan daar. Wat een geluk dat er toen geen vrachtwagens reden want dan was het erger afgelopen. Dat wordt fietsen !!!
Matthijs (2-10-2016 om 14:40)
Helemaal gelijk Jan! Levensgevaarlijk die treuzelaars. Ze hinderen iedere andere weggebruiker en zouden van de weg gehaald moeten worden. Rij daar gewoon 100 of ga anders maar met de bus. Dan worden dit soort ongelukken in de toekomst voorkomen!
Nina (2-10-2016 om 13:50)
Heel veel sterkte aan de nabestaande, wat een verschrikkelijk en onnodig ongeluk. En @Jan wie zegt dat het om een treuzelaar ging? Ik word heel vaak ingehaald door ongeduldige types op plekken waar het niet mag en gewoonweg gevaarlijk is en dan rij ik gewoon de toegestane snelheid ! Je geeft nu min of meer de slachtoffers de schuld van roekeloos gedrag, zegt ook iets over jou!
Ik (2-10-2016 om 13:46)
Jan, jij mag je rijbewijs inleveren. Je mag niet meer meedoen.
Cookie-instellingen beheren