Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Slachtoffer Westdorpe is man van 60

Toegevoegd: 01-10-2016, 21.43 uur - Update: 02-10-2016, 13.48 uur
Het ongeval bij Westdorpe.
Het ongeval bij Westdorpe.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Een onfortuinlijke inhaalmanoeuvre op de Tractaatweg heeft gisterenmiddag het leven gekost van een 60-jarige man uit Brouwershaven. Daarnaast zijn er nog vijf personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Goes is als verdachte aangehouden.


De verdachte rijdt omstreeks 15.30 uur op de Tractaatweg uit Terneuzen richting België. Op deze weg geldt een inhaalverbod. Toch besluit de bestuurder een voor hem rijdende auto in te halen. De bestuurder van een hem tegemoetkomende auto ziet dat de verdachte niet op tijd terug kan komen op de rechter weghelft.

Als gevolg van de botsing die volgt gaat het voertuig van de tegenligger tollen en komt met een harde knal tegen een derde voertuig aan. De bestuurder, een 37-jarige man en de bijrijder een 40-jarige man, beide afkomstig uit Zierikzee, raken hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De man die achterin zit overlijdt ter plekke.

In de derde auto raakt een gezin uit Terneuzen gewond: een 52-jarige man met zijn 43-jarige vrouw en 13-jarige dochter. Zij zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen en Gent gebracht. De auto van de verdachte kan nog net een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken en landt in de linker berm. De bestuurder blijft ongedeerd. De man is vervolgens als verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ademanalyse heeft uitgewezen dat er geen alcohol in het spel is.

De Tractaatweg is enkele uren afgesloten voor het sporenonderzoek en de berging van de personenauto’s. Rond 20.00 uur is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap van Minnen (2-10-2016 om 11:33)
Ik wens ten eerste de nabestaanden heel veel sterkte En wat die jongeman betreft kom ik woorden te kort
Jan (2-10-2016 om 11:22)
Ik snap wel dat deze man ging inhalen. Al die treuzelaars op de weg! Het kan gerust uitlokking van de voorganger zijn. Inhaalverbod of niet, irriteren mag ook niet. Gewoon doorrijden.
H E Hut (2-10-2016 om 10:53)
Het is een weg waar je je verstand moet gebruiken en geen andere in het dodelijke gevaar zetten gebruik dagelijks de Traktaatweg ik kom ze vaak tegen die types Rij ontzegging ,Opsluiten dan kan je nadenken wat je gedaan hebt. Sterkte aan de nabestaanden.
J. de Vriend (2-10-2016 om 01:16)
Sterkte voor de nabestaanden en voor de 21 jarige die het heeft veroorzaakt ik hoop dat ze jou dood door schuld aanrekenen.
t Is vreselijk (1-10-2016 om 22:11)
Waarom geldt daar eigenlijk een inhaalverbod? De weg loopt daar kaarsrecht! Idd die 21jarige hard aanpakken... Dood door schuld ten laste leggen...
Tom Helgers (1-10-2016 om 21:52)
Sterkte aan de nabestaanden van de 60 jarige bestuurder. Ik hoop dat die 21 jarige jongeman flink wordt aangepakt door Justitie. Er geldt daar niet voor niets een inhaalverbod! Blijkbaar was deze jongeman nog niet klaar voor een rijbewijs...
Cookie-instellingen beheren