Weerbericht:
Vannacht helder, morgen overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 5 meldingen (geen file)

Tien boetes voor niet handsfree bellen

Toegevoegd: 05-10-2016, 14.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag tijdens een controle gericht op afleiding in het verkeer in totaal tien boetes uitgedeeld voor het niet handsfree bellen. Er werden ook 15 andere bekeuringen uitgeschreven.

Tussen 09.00 uur en 15.00 uur werd een controle gehouden die aansloot bij de campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, gericht op het niet gebruiken van smartphones in het verkeer. Tien agenten gingen zowel in opvallende als onopvallende auto's op pad om hier specifiek op te letten.

In totaal werden tien bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden. Ook op andere zaken werd gelet. Zo werden er twee bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een rood verkeerslicht, twaalf voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één voor het niet markeren van uitstekende lading.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frans (5-10-2016 om 19:24)
de fietsers die zitten te bellen is nog veel erger telefoon in de oren en maar kijken op de telefoon voor mij mogen ze tegen een paal rijden
-Erik- (5-10-2016 om 19:08)
Mobieltje belangrijker dan opletten? Direct rijbewijs afpakken.
Cerebrus (5-10-2016 om 18:27)
Campagne? Er moet hier constant veel strenger op gehandhaafd worden! Ga weg met je "campagne".
Ikkuh (5-10-2016 om 17:58)
Had laatst een fietser bijna op mijn motorkap liggen. Meneer vond het ook nodig om lekker te bellen op de fiets. En dan het gezicht wat ie naar me trok nadat ie bijna op mijn motorkap lag .... Ik kon de #$@%%#$ krijgen en nog wat andere ziektes. Het blijft toch geweldig volk, van die mensen die zich fatsoenlijk kunnen uitdrukken.
marina (5-10-2016 om 17:38)
als iemand mij belt als ik rijdt zoek ik een plekje om te stoppen en bel terug, of ik denk komt later wel,
AntiGSM (5-10-2016 om 17:03)
Gelukkig, er wordt weer eens even naar gekeken want anders kan ik het niet noemen. Misschien weer een paar die het even laten maar daarna weer terugvallen in de enorme verslaving van a-socialmedia. Het wordt gewoon tijd voor iets automatisch dat de telefoon blokkeert zo gauw je in de auto zit. Of rijbewijzen afpakken want het is minstens zo gevaarlijk als met drank op rijden. Bijrijders dan ook geen telefoon? Nee, maar er zijn ergere dingen op de wereld. Probeer eens normaal te praten met iemand, is zoveel leuker dan het onpersoonlijke gehark. Nu nog 10000en bekeuringen voor het niet richting aangeven en het wordt een stuk veiliger!