Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Tien boetes voor niet handsfree bellen

Toegevoegd: 05-10-2016, 14.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag tijdens een controle gericht op afleiding in het verkeer in totaal tien boetes uitgedeeld voor het niet handsfree bellen. Er werden ook 15 andere bekeuringen uitgeschreven.


Tussen 09.00 uur en 15.00 uur werd een controle gehouden die aansloot bij de campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, gericht op het niet gebruiken van smartphones in het verkeer. Tien agenten gingen zowel in opvallende als onopvallende auto's op pad om hier specifiek op te letten.

In totaal werden tien bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden. Ook op andere zaken werd gelet. Zo werden er twee bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een rood verkeerslicht, twaalf voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één voor het niet markeren van uitstekende lading.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (5-10-2016 om 16:01)
zo weinig maar, moeten ze hier op beveland ook eens doen, zelfs op een tractor zitten ze te bellen en geen oog voor het andere verkeer.
Vlissinger (5-10-2016 om 15:40)
Het wordt tijd dat die mobieltjes achter het stuur aangepakt worden. 8 op de 10 zit er op te kijken, verschrikkelijk is het
Gerda (5-10-2016 om 15:34)
Kunnen ze de fietsers ook eens niet aanpakken, je zie heel vaak fietsers rijden met 1 hand aan de stuur en met de andere hand hun smartphone bedienen en hun ogen op dat rotding gericht, zonder op het verkeer te letten. Zulke mensen verdienen ook een bekeuring
zeeuw (5-10-2016 om 14:29)
1000 euro boete, dat helpt misschien.
Cookie-instellingen beheren