Tien boetes voor niet handsfree bellen

Toegevoegd: 05-10-2016, 14.00 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag tijdens een controle gericht op afleiding in het verkeer in totaal tien boetes uitgedeeld voor het niet handsfree bellen. Er werden ook 15 andere bekeuringen uitgeschreven.

Tussen 09.00 uur en 15.00 uur werd een controle gehouden die aansloot bij de campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, gericht op het niet gebruiken van smartphones in het verkeer. Tien agenten gingen zowel in opvallende als onopvallende auto's op pad om hier specifiek op te letten.

In totaal werden tien bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden. Ook op andere zaken werd gelet. Zo werden er twee bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een rood verkeerslicht, twaalf voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één voor het niet markeren van uitstekende lading.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (9-10-2016 om 17:57)
Ik was van de week in Hulst,we liepen door de Gentsestraat,er reed een lesauto door de straat,de instructuur zat vrolijk op zijn gsm te spelen,er zat geen leerling in de auto,dat wel.voorbeeldfunctie? Ik vrees dat dit gedrag niet uit te roein is
ikke (9-10-2016 om 08:09)
ben het helemaa lmet gerda eens op fiets ook aanpakken die pokkemon gekte ook en kijken nergens naar alleen maar mobieltje moet je eens bij breeweg en kruisweg eens kijken bijna iedereen fiets met mobiel.
NN (6-10-2016 om 12:15)
Achiel, Hoe moeilijk is het om te lezen of iets op te zoeken?? Mobiel bellen in het verkeer Mobiel bellen wanneer je achter het stuur van een auto of op een motor of bromfiets zit, mag je tijdens het rijden niet mobiel bellen. Je mag als automobilist alleen nog maar bellen via een handsfreeset. Niet alleen het bellen, maar ook het intoetsen van een nummer of SMS is strafbaar. Zelfs het vasthouden van je mobiel kan al voor een boete zorgen. Deze strenge regels zijn in maart 2002 ingevoerd.Het verbod ging gelden voor bestuurders van alle motorvoertuigen en bromfietsen. Daar horen dus ook de tractoren en gehandicaptenvoertuigen bij. Maar geen fietsen. Zij hebben een beperkte snelheid en leveren daardoor minder gevaar op de weg.
edith (6-10-2016 om 10:30)
Als je aan het verkeer deelneemt heb je al je zintuigen nodig en kun je geen telefoon gebruiken. Zodra je met je telefoon bezig bent ben je niet met het verkeer bezig.....wat is er zo belangrijk dat je dat ding 24/7 vast moet houden? Ik zeg gewoon telefoon afpakken als ze gesnapt worden, doet meer pijn dan die boete :)
Pianoman (6-10-2016 om 09:48)
@Achiel Helaas is deze opmerking ook niet juist. Een tractorbestuurder mag ook niet een mobiele telefoon in zijn hand houden, laat staan bellen. Artikel 61a van het RVV verbied dit voor bestuurders van motorvoertuigen. Dus alleen fietsers mogen dit, Zo is de wet. Dus leer hem eerst kennen zou ik zeggen....:-)
Marlies (6-10-2016 om 01:19)
Ik ben het volkomen met Gerda en Peter eens. Gewoon mobieltjes in het verkeer, bij welk soort voertuig dan ook verbieden. Niet verschuilen achter, het is zo moeilijk te handhaven bij fietsers of dergelijke onzin, want die maken juist de meeste brokken en als je dan als automobilist hen aanrijd ben jij nog de schuldige. Ze doen net of dat ze onmisbaar zijn en 24/7 bereikbaar moeten zijn. Iedere bestuurder, van welke voertuig dan ook aanpakken als ze met zo'n ding bezig zijn. En geen flauwe boetes van € 10,00 of zo maar idd een flinke boete van een paar honderd euro.