Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Stijging diefstal scooters op Walcheren

Toegevoegd: 05-10-2016, 15.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op Walcheren worden de laatste tijd opvallend veel brom- en snorfietsen gestolen. Dat meldt de politie op Facebook.


Volgens de politie gaat het in de meeste gevallen om scootermodellen. "Vaak worden deze misbruikt voor een korte tijd en vernield teruggevonden. Ook worden ze gestolen voor onderdelen zoals de kappen", zo schrijft de politie.

In veel gevallen blijkt volgens de politie dat de diefstallen eenvoudig konden worden gepleegd. "De scooters stonden dan bijvoorbeeld in een voortuin of op straat en uitsluitend op slot door middel van het stuurslot. Dit is voor goed ingeschoten dieven geen enkele belemmering om een scooter te stelen", zo zegt de politie.

De politie raadt aan scooters goed vast te zetten aan de muur of een paal. "Nog beter is om het voertuig binnen in een schuur of garage te zetten."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (6-10-2016 om 12:56)
@Jurgen en ger, wel eens bij stil gestaan hoe het komt dat de politie geen tijd en vooral mankracht heeft om hier iets aan te doen? Klein tip, het loopt tegen de verkiezingen aan en nu komen er plotseling, als een duiveltje uit een doosje, miljoenen euro's vrij voor de politie. Dit zijn de euro's die in de afgelopen jaren wegbezuinigd zijn.
ger (6-10-2016 om 08:48)
zeker @jurgen POLITIE doe er iets aan ipv de burgers erop te wijzen dat ze alles als een potentieel gevaar moeten zien. De politie moet er toch voor zorgen dat wij ons veilig voelen ????
Zomaar iemand (6-10-2016 om 06:17)
De politie moet er iets aan doen...zeker. De politie waarschuwt de scooterbezitter (dit is niet de eerste keer): Leg je scooter vast aan een object met een ketting! Zo te lezen luisteren de mensen hier niet naar. Gelegenheid maakt de dief. Eigen schuld dikke bult?????
JURGEN (5-10-2016 om 22:34)
gewoon hier iets aan doen politie!! . ipv alleen maar bezig zijn met snelheid controles stelletje droeftoeters.
Cookie-instellingen beheren