Weerbericht:
Opklaringen, overdag perioden met zon, vandaag nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zoekactie Oosterschelde nog altijd bezig

Toegevoegd: 06-10-2016, 00.53 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De zoekactie op de Oosterschelde naar een mogelijk vermiste watersporter is nog altijd bezig. Inmiddels wordt al bijna vijf uur lang gezocht.

Rond 20.00 uur werd alarm geslagen nadat in de buurt van Yerseke een kite-zeil en een bijbehorend harnas waren gevonden. Tijdens de zoekactie is ook een kiteboard gevonden en door de politie werd op de Oesterdam een auto aangetroffen die mogelijk aan de kitesurfer toebehoort.
 
In eerste instantie zochten alleen een boot van de brandweer Stavenisse en de KNRM-reddingboot van Hansweert maar later voegden ook de beide reddingboten van het KNRM-station Neeltje Jans en een vaartuig van Rijkswaterstaat zich bij de zoekactie. Vanaf de wal zochten onder meer de politie en de brandweer naar een drenkeling.

Er werd ook gezocht vanuit de lucht. Al vrij snel werd een helikopter van de Kustwacht ingezet. Deze is later afgelost door een helikopter uit het Belgische Koksijde en nadat ook die moest stoppen vanwege brandstoftekort is een helikopter van de politie ingezet.

Rond 01.00 uur was de zoekactie nog in volle gang. Alle ingezette boten waren nog zoekslagen aan het maken en ook de politiehelikopter hing nog in de lucht. Inmiddels is gezocht in het gebied tussen de lijn Wemeldinge - Sint-Maartensdijk en de Oesterdam.

Hoe lang het zoeken nog doorgaat is niet duidelijk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem Brizee (6-10-2016 om 05:56)
05.54 Koopmansdank en helikopter gestopt met zoeken, Jan van Engelenburg en brandweerboot Stavenisse gaan nog door.