Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 71 km

Stoffelijk overschot Oosterschelde geborgen

Toegevoegd: 06-10-2016, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In Yerseke is vanochtend het stoffelijk overschot geborgen dat is gevonden na een ruim tien uur durende zoekactie op de Oosterschelde.


Het lichaam werd rond 08.15 uur aangetroffen in het water in de buurt van Krabbendijke. De bemanning van de brandweerboot uit Stavenisse nam het stoffelijk overschot aan boord en bracht het naar de Prinses Beatrixhaven aan de Meerpaalweg. Hier is kort onderzoek gedaan door een GGD-arts en de technische recherche. Vervolgens is het slachtoffer voor nader onderzoek meegenomen door een uitvaartverzorger.

Het stoffelijk overschot werd gevonden nadat gisteren rond 20.00 uur een onbeheerd zeil van een kitesurfer was gevonden. In de uren die volgden zochten onder meer drie KNRM-reddingboten, de brandweerboot uit Stavenisse, een vaartuig van Rijkswaterstaat en drie verschillende helikopters naar een mogelijke drenkeling.

Toen het lichaam werd gevonden was de zoekactie nog in volle gang. Er was toen immers nog hoop dat het slachtoffer levend uit het water kon worden gehaald. De identiteit van het slachtoffer is overigens nog niet definitief vastgesteld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (6-10-2016 om 11:13)
Erg triest.. Fijn dat hij gevonden is. Sterkte voor de nabestaanden..
Cookie-instellingen beheren