Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 213 km

Lichaam van vermiste kitesurfer (64)

Toegevoegd: 06-10-2016, 13.36 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Het stoffelijk overschot dat vanochtend uit de Oosterschelde is gehaald, is dat van een 64-jarige man uit België. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


Het lichaam werd rond 08.15 uur aangetroffen in het water in de buurt van Krabbendijke. De bemanning van de brandweerboot uit Stavenisse nam het stoffelijk overschot aan boord en bracht het naar de Prinses Beatrixhaven aan de Meerpaalweg. In het mortuarium is nader onderzoek gedaan. Ook heeft er een confrontatie plaatsgevonden om zo de identiteit van het slachtoffer zeker te krijgen.

Het stoffelijk overschot werd gevonden nadat gisteren rond 20.00 uur een onbeheerd zeil van een kitesurfer was gevonden. In de uren die volgden zochten onder meer drie KNRM-reddingboten, de brandweerboot uit Stavenisse, een vaartuig van Rijkswaterstaat en drie verschillende helikopters naar een mogelijke drenkeling.

Toen het lichaam werd gevonden was de zoekactie overigens nog in volle gang. Er was toen immers nog hoop dat het slachtoffer levend uit het water kon worden gehaald. De Kustwacht ging namelijk uit van een watertemperatuur van zo'n 15 graden. Hierbij zou het slachtoffer het maximaal 25 uur uithouden. Deze uren waren nog niet verstreken toen de man levenloos werd aangetroffen.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (7-10-2016 om 17:37)
Ze hebben zijn auto op de Oesterdam gevonden. Er zijn daar altijd zeer veel kite surfers dus de kans dat hij alleen was is nihil. Echter niemand heeft alarm geslagen. Zijn spullen waren in Yerseke aan wal gespoeld en zijn lichaam in Krabbendijke lees ik. Zeer triest voor de man en sterkte voor de nabestaanden
harry (7-10-2016 om 10:30)
@Franky. het waaide op dat moment 8 a 9 m/s daar. oftewel 5bft. En dat is helemaal niet hard, dan heb je net genoeg wind om te kitesurfen, dus juist een grote vlieger nodig. Op dat moment waren er meerdere kitesurfers daar heb ik begrepen, wat op zich vreemd is, want het was aflandige wind. dus eigenlijk geen goede plek om daar te surfen. Je kan wel met aflandige wind surfen als je de nodige maatregelen treft: zoals een bootje of waterscooter in geval je afdrijft, of afspreken dat je elkaar in de gaten houd, en goed moeten kunnen kiten! Helaas nu een opeenstapeling van factoren waardoor deze man het niet overleefd heeft. maar wie weet heeft het een andere oorzaak (beroerte/aanval?) We weten het niet.
Franky (6-10-2016 om 15:53)
Buitenom dit in en in triest is vraag ik me toch een paar dingen af. Is de man alleen op pad gegaan om te kiten? Is de man in zijn eentje het water op gegaan? Waren er geen meerdere kiters op het water of aan de kant? Volgens mij waaide het gisteren hard en dan zul je een kleine kite moeten hebben en de-poweren om nog enigzins veilig het water op te gaan. Maar bij harde wind zul je ook ervaren moeten zijn om het zo veilig mogelijk te houden. In ieder geval, weet niet of het in deze casus ook zo was, maar nooit alleen het water op gaan. Sterkte aan de nabestaanden....
Cookie-instellingen beheren