Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Onkruidverdelger gewond bij brand Yerseke

Toegevoegd: 06-10-2016, 14.27 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In Yerseke is vanmiddag een man gewond geraakt toen zijn onkruidverdelingsmachine en een coniferenhaag vlam vatten.


De brand woedde bij de Azalealaan en werd rond 13.15 uur gemeld. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland werd de machine gebruikt om onkruid op straat weg te branden maar stond in dit geval het voertuig zelf in brand.

De brandweer van Yerseke rukte met spoed uit om te blussen en omdat op het voertuigje aanwezige gasflessen gekoeld moesten worden. Nadat was opgeschaald naar middelbrand kwam ook de brandweerploeg van Wemeldinge ter plekke. Even na 14.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Overslag naar de naastgelegen woning kon worden voorkomen.

De bestuurder van het voertuig is door de ambulancedienst onderzocht. Hij had eerstegraads brandwonden en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (6-10-2016 om 15:10)
Het zou milieuvriendelijker zijn omdat er voorheen met gif werd gewerkt. Ik begreep al helemaal niet waarom ze een kapitaal aan machines/gas etc uitgeven, terwijl dit met de hand het aller best is?! Ik heb niets tegen de organisaties die met deze machines werken, maar wel op de wijze hoe. Het geeft enorm veel stank en geluidshinder, en bovendien is het wachten tot de brandweer weer mag uitrukken. Ondertussen groeit het onkruid gestaag verder..
Cor van Leeuwen (6-10-2016 om 14:43)
Was te verwachten zoiets,zag gisteren in Hansweert ook iemand bezig met zo'n brander tegen een houten schutting valt mij mee dat die er nog staat.
Cookie-instellingen beheren